Σπιτικοί σπανακοκεφτέδες
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 29/03/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά ) ( Μερίδες: 4 ) |
500 γραμ. σπανάκι 500 γραμ. πράσα 500 γραμ. κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ματσάκι άνηθο 1 ματσάκι δυόσμο 5-6 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω ) Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Μαρούλι για το σερβίρισμα ( προαιρετικά ) |
Εκτέλεση |
1) Πλένετε καλά το σπανάκι σας σε άφθονο νερό μέσα σε ένα σουρωτήρι. 2) Στραγγίζεται καλά το σπανάκι σας. 3) Ρίχνετε το σπανάκι σας σε μία λεκάνη. 4) Πλένετε καλά τα κρεμμυδάκια σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό. 5) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια σας. 6) Πλένετε καλά τα πράσα σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό. 7) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ψιλοκόβετε τα πράσα σας. 8) Πλένετε καλά τον άνηθο και τον δυόσμο σε άφθονο τρεχούμενο νερό. 9) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ψιλοκόβετε τα μυρωδικά σας. 10) Βάζετε το σπανάκι, τα πράσα, τον δυόσμο, και τον άνηθο σε μία μεγάλη λεκάνη ανακατεύετε όλα τα υλικά σας καλά με τα χέρια σας ή με ένα κουτάλι. 11) Σε ένα μεγάλο τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά ρίχνετε τα υλικά σας που βάλατε στην λεκάνη. 12) Αφήνετε τα υλικά σας επάνω στην φωτιά μέχρι να μαραθούν καλά. 13) Όταν μαραθούν καλά τα υλικά σας προσθέτετε αλάτι & πιπέρι. 14) Ανακατεύετε κυκλικά και αρκετά καλά τα υλικά σας μέχρι να μαραθούν και να μείνει σχεδόν ή μισή ποσότητα τον υλικών σας. 15) Μόλις μίνι ή μισή ποσότητα αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά. 16) Αφήνετε το τηγάνι σας στην άκρη να κρυώσουν καλά τα υλικά σας. 17) Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το νερό με την βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύετε τα υλικά σας μέχρι να διαλυθεί καλά το αλεύρι μέσα στο νερό. 18) Όταν διαλυθεί καλά το αλεύρι μέσα στο νερό το ρίχνετε μέσα στην λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά σας. 19) Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να προκύψει ένας ομοιόμορφος πολτός. 20) Όταν προκύψει ένας ομοιόμορφος πολτός σταματάτε το ανακάτεμα και αφήνετε την λεκάνη σας στην άκρη. 21) Τοποθετείτε ένα τηγάνι επάνω σε δυνατή φωτιά. 22) Μέσα στο τηγάνι ρίχνετε μπόλικο ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο. 23) Αφήνετε το ηλιέλαιο ή το ελαιόλαδο σας επάνω στην φωτιά μέχρι να κάψει. 24) Μόλις κάψει καλά το ηλιέλαιο ή το ελαιόλαδο με την βοήθεια ενός κουταλιού παίρνετε από το μείγμα σας κουταλιές και τις βάζετε στο τηγάνι σας σχηματίζοντας πλατιούς κεφτέδες. 25) Αφήνετε τους κεφτέδες σας να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 26) Όταν ροδίσουν και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα ή κεφτέδες σας με την βοήθεια μίας λαβίδας τις γυρνάτε από την άλλη πλευρά. 27) Αφήνετε τους κεφτέδες σας να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. 28) Στρώνετε ένα απορροφητικό χαρτί σε μία πιατέλα. 29) Με την βοήθεια μίας λαβίδας αποσύρετε τους κεφτέδες σας από το τηγάνι. 30) Ακουμπάτε τους κεφτέδες σας στο απορροφητικό χαρτί. 31) Αφήνετε τους κεφτέδες σας επάνω στο χαρτί μέχρι να αποβάλουν τα λύπη. 32) Πλένετε καλά ένα μαρούλι σε άφθονο τρεχούμενο νερό. 33) Τοποθετείτε το μαρούλι σε μία πιατέλα ή πιάτο και τους σερβίρετε ζεστούς. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε να κάνετε την συνταγή σας και με ραδίκια και σέσκουλα. 2) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα σας καυτερή πάπρικα ή τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά και να κάνετε τους κεφτέδες σας πικάντικους. 3) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τους κεφτέδες σας με πάπρικα. 4) Εάν θέλετενα κάνετε πιο αφράτους τους κεφτέδες σας προσθέτετε λίγο ξίδι. 5) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο. 6) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε τους κεφτέδες σας με μία σαλάτα. 7) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδεύσετε τους κεφτέδες σας με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας. 8) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε τους κεφτέδες σας με΄ένα ντιπ μουστάρδας ή κέτσαπ ή μαγιονέζας. 9) Μπορείτε να συνοδεύσετε τους κεφτέδες σας με ένα ντιπ γιαουρτιού. |
Καλή απόλαυση