Σπιτικοί λουκουμάδες μήλου

Written by on 23/03/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά περίπου )
( Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά )
( Χρόνος τηγανίσματος: 10 λεπτά )
( Μερίδες 4-6 )
Υλικά ( για τους μηλολουκουμάδες )
3-4 μήλα στάρκιν ( κόκκινα )
2 αυγά
1 κούπα γιαούρτι
2 κουτ. σουπ. ζάχαρη
240 ml φρέσκο γάλα
Χυμός από 1 λεμόνι

260 γραμ. ( 2 κούπες ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του τύπου φαρίνα
2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Λάδι για το τηγάνισμα

Υλικά ( για το σερβίρισμα )
Ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
Μέλι θυμαρίσιο
Κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
1) Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα σας με ένα μαχαίρι.

2) Με την βοήθεια του ειδικού εργαλείου αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα μήλα.

3) Κόβετε τα μήλα σε λεπτές ροδέλες και τα βάζετε σε μία μπασίνα ή μπολ.

4) Σε έναν λεμονοστίφτη στύβετε 2 λεμόνια και κρατάτε τον χυμό τους.

5) Ρίχνετε τον χυμό του λεμονιού στα κομμένα μήλα σας.

6) Σπάτε τα αυγά σε ένα μπολάκι.

7) Ρίχνετε τα αυγά στο μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη.

8) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να αφρατέψουν.

9) Μόλις αφρατέψουν τα υλικά σας σταματάτε το μίξερ.

10) Προσθέτετε την βανίλια, το γιαούρτι και το γάλα και ξεκινάτε ξανά το μίξερ.

11) Χτυπάτε καλά τα υλικά σας μέχρι να αναμειχθούν καλά.

12) Κοσκινίζετε το αλεύρι.

13) Όταν αναμειχθούν καλά τα υλικά σας χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε σιγά-σιγά το
αλεύρι.

14) Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να προκύψει ένας λείος παχύρρευστος χυλός.

15) Μόλις προκύψει ένας παχύρρευστος χυλός σταματάτε το μίξερ.

16) Βγάζετε το μπολ του μίξερ από αυτό.

17) Ρίχνετε ένα βαθύ τηγάνι ηλιέλαιο ώστε να καλύψει τα 2/3 του τηγανιού.

18) Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

19) Βουτάτε μία-μία τις ροδέλες των μήλων στον χυλό.

20) Βάζετε τις βουτηγμένες ροδέλες με τον χυλό στο τηγάνι και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και
να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και από τις 2 πλευρές.

21) Κόβετε και στρώνετε ένα απορροφητικό χαρτί σε μία πιατέλα.

22) Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και από τις 2 πλευρές με την βοήθεια μιας τρυπητής
κουτάλας αποσύρετε τους λουκουμάδες σας και τους ακουμπάτε στο απορροφητικό χαρτί.

23) Αφήνετε το χαρτί να απορροφήσει τα περιττά λάδια των λουκουμάδων σας.

24) Όταν αποβάλουν οι λουκουμάδες τα περιττά λάδια τους βγάζετε από το απορροφητικό χαρτί,
τους ακουμπάτε σε πιάτα σερβιρίσματος.

25) Περιχύνετε τους λουκουμάδες σας με μέλι και πασπαλίζετε με κανέλα ή καρυδόψιχα.

26) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να περιχύσετε τους λουκουμάδες σας με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να περιχύσετε με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον
φούρνο μικροκυμάτων για 30 δεύτερα.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την καρυδόψιχα με άλλους ξηρούς καρπούς
( π.χ φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα κ.α.λ ).

4) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε τους λουκουμάδες σας με μία μπάλα παγωτού.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να περιχύσετε τους λουκουμάδες σας με μαρμελάδα λιωμένη της αρεσκείας σας.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη τρούφα ή Ινδοκάρυδο.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να λιώσετε πραλίνα φουντουκιού και να την περιχύσετε επάνω στους
λουκουμάδες σας.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59