Σπιτικοί κουραμπιέδες

Written by on 11/11/2020

Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 50 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά )
( Θερμοκρασία ψησίματος: 170 βαθμοί )
( Μερίδες: 40+ )
450 γραμ. απλό αλεύρι
100 γραμ. ζάχαρη άχνη ( για την ζύμη )
300 γραμ. ζάχαρη άχνη ( για την επικάλυψη )
250 γραμ. ανάλατο βούτυρο ( θερμοκρασία δωματίου )
100 γραμ. ψημένες νιφάδες αμυγδάλου ( προαιρετικά )
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκι του γλ. ούζο ή ( 2 κουταλάκια του γλ. εσάνς αμυγδάλου )
Εκτέλεση
1) Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

2) Τηγανίζετε στο τηγάνι ή ψήνετε στον φούρνο τα αμύγδαλα σε χαμηλή
φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

3) Βάζετε το βούτυρο και τα 100 γραμ. ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και
αρχίζετε να χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο και να γίνει ένα
μαλακό κρεμώδες και σχεδόν λευκού χρώματος.

4) Στην συνέχεια προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, το ούζο ή ( την εσάνς
αμυγδάλου προαιρετικά ) και τις νιφάδες αμυγδάλου.

5) Όλα τα παραπάνω υλικά τα ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου μέχρι να
ενσωματωθούν όλα μαζί.

6) Στην συνέχεια προσθέτετε σε μια λεκάνη το μπέικιν πάουντερ στο
αλεύρι και ανακατεύετε καλά.

7) Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ στο μπολ και σιγά-σιγά
το ρίχνετε στο βούτυρο ανακατεύοντας καλά, κάνοντας αργές κινήσεις
με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

8) Τοποθετείστε την ζύμη στον πάγκο και ζυμώστε λίγο μέχρι να
ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια ζύμη
( μπισκότου ).

9) Τοποθετείστε σε ένα ταψί λαδόκολλα ή ( χαρτί ψησίματος ).

10) Με την ζύμη που έχετε φτιάξει, πλάθετε στρογγυλά κουραμπιεδάκια ή
( κουραμπιεδάκια μισοφέγγαρα ).

11) Μόλις φτιάξετε τα κουραμπιεδάκια, μειώστε τον φούρνο στους
170 βαθμούς.

12) Τοποθετείστε το ταψί με τα κουραμπιεδάκια στον προθερμασμένο
φούρνο και ψήστε τα για 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν
ένα χρυσαφί χρώμα.

13) Μόλις πάρουν το χρυσαφί χρώμα και ψηθούν τα κουραμπιεδάκια τα
βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για περίπου
5-7 λεπτά.

14) Κοσκινίζετε την ζάχαρη άχνη σε μια λεκάνη ( να μην έχει σβολάκια ).

15) Ρίχνετε τα κουραμπιεδάκια μέσα στην λεκάνη με την ζάχαρη άχνη και
ανακατεύετε ελαφρά και προσεκτικά ( να μην σπάσουν και διαλυθούν
τα κουραμπιεδάκια ).

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης


CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist



Upcoming

Group Therapy

16:00 18:00






Upcoming

Group Therapy

16:00 18:00