Σπιτικοί κοκκινιστοί κεφτέδες στον φούρνο

Written by on 18/07/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 80 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά )
( Βαθμοί ψησίματος: 180 )
( Μερίδες: 2-3 )
Υλικά ( για τους κεφτέδες )
1/2 κιλό κιμάς
4 μεγάλα παξιμάδια ή 1/2 φραντζολάκι ψωμί, μουλιασμένο
2 αυγά
Χυμός από 1/2 λεμόνι
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
Αλάτι & πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός

Υλικά ( για την σάλτσα )
4 ντομάτες
2 πιπεριές, ψιλοκομμένες
3-4 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
1 ποτηράκι του γλυκού κόκκινο κρασί
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
Λίγο νερό
3 κουτ. σουπ. βαλσάμικο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση ( για τους κεφτέδες )
1) Σε μία λεκάνη με νερό ρίχνετε την ψίχα του ψωμιού ή τα παξιμάδια και τα μουλιάζετε.

2) Σε ένα σουρωτήρι ρίχνετε το μουλιασμένο ψωμί ή τα παξιμάδια και τα στραγγίζετε καλά με τα χέρια
σας.

3) Καθαρίζετε και τρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη.

4) Πλένετε και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό.

5) Σπάτε τα αυγά σε ένα μπολάκι.

6) Κόβετε και στύβετε ένα λεμόνι κρατώντας τον ζωμό του.

7) Σε μία λεκάνη ρίχνετε τον κιμά.

8) Προσθέτετε μέσα στην λεκάνη το μουλιασμένο ψωμί, τα τριμμένα κρεμμύδια, τα αυγά, τον χυμό
από το 1/2 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και λίγο θυμάρι.

9) Πλάθετε τα υλικά σας καλά μέχρι να ενσωματωθούν και να προκύψει ένα σφιχτό μείγμα.

10) Κόβετε μία μεμβράνη.

11) Μόλις προκύψει ένα σφιχτό μείγμα, τυλίγετε την λεκάνη σας με την μεμβράνη.

12) Βάζετε την λεκάνη σας στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου να σφίξει και να δέσει.

13) Όταν περάσει η 1/2 ώρα σφίξει και δέσει το μείγμα σας το πλάθετε σε μικρά κεφτεδάκια.

14) Ακουμπάτε τα κεφτεδάκια σας σε ένα ταψί και ετοιμάζετε την σάλτσα σας τελειώνοντας το
φαγητό σας.
Εκτέλεση ( για την σάλτσα και το τελείωμα του φαγητού σας )
1) Πλένετε καλά τις ντομάτες σας.

2) Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες τα κρεμμύδια σας.

3) Πλένετε τις πιπεριές σας.

4) Αφαιρείτε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια από τις πιπεριές σας.

5) Ψιλοκόβετε τις πιπεριές σας.

6) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο και τις
πιπεριές.

7) Σοτάρετε τα υλικά σας μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

8) Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα υλικά σας προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα
υπόλοιπα υλικά.

9) Αφήνετε την σάλτσα σας να βράσει και να δέσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

10) Όταν περάσουν τα 15 λεπτά βράσει και δέσει η σάλτσα σας την κατεβάζετε από την φωτιά
και την περιχύνετε επάνω από τα κεφτεδάκια σας.

11) Προσθέτετε λίγο βαλσάμικο και λίγο ελαιόλαδο.

12) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

13) Τοποθετείτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο.

14) Ψήνετε τα κεφτεδάκια σας για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, να πάρουν ένα χρυσαφένιο
χρώμα και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.

15) Μόλις περάσουν τα 50 λεπτά ροδίσουν, πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και καραμελώσουν τα
κρεμμύδια σβήνετε τον φούρνο και αποσύρετε το ταψί.

16) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε τα κεφτεδάκια σας με ένα dip κέτσαπ.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τα κεφτεδάκια με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή
δυόσμο ή βασιλικό.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε τα κεφτεδάκια σας με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή πατάτες
τηγανητές.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην σάλτσα σας ψιλοκομμένο σκόρδο.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην σάλτσα σας μανιτάρια της αρεσκείας σας ή
τρούφα μανιταριών.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να κόψετε ένα ψωμί και να κάνετε σάντουιτς τα κεφτεδάκια σας.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε τα κεφτεδάκια σας με μία σαλάτα της αρεσκείας σας.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τα κεφτεδάκια σας με τυρί της αρεσκείας σας τριμμένο.

9) Εάν θέλετε μπορείτε πριν βάλετε στον φούρνο τα κεφτεδάκια σας να τα τυλίξετε με μπέικον ή
τυρί γκούντα ή ένταμ ή κασέρι ή έμμενταλ.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

[There are no radio stations in the database]