Σπιτικοί κεφτέδες με μυζήθρα

Written by on 10/04/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20-25 λεπτά )
( Χρόνος τηγανίσματος: 5-10 λεπτά )
( Μερίδες: 5-6 )
1 κιλό μυζήθρα
4 αυγά
1/2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι ( για όλες της χρήσεις )
1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1/2 φρυγανιά τριμμένη
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι & πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1) Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια σας.

2) Σε ένα τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο.

3) Αφήνετε το ηλιέλαιο να κάψει.

4) Όταν κάψει το ελαιόλαδο προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια σας.

5) Πλένετε και ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον μαϊντανό σας.

6) Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στα κρεμμυδάκια σας.

7) Συνεχίζετε προσθέτοντας λίγο αλάτι.

8) Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τα υλικά σας να σοταριστούν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

9) Όταν πάρουν τα υλικά σας ένα χρυσαφένιο χρώμα και σοταριστούν αποσύρετε το τηγάνι από την
φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.

10) Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνετε και λιώνετε την μυζήθρα σας με ένα πιρούνι.

11) Συνεχίζετε προσθέτοντας τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια σας με τα μυρωδικά.

12) Σε ένα μικρό μπολάκι σπάτε και ρίχνετε τα αυγά σας.

13) Προσθέτετε τα σπασμένα αυγά σας στην λεκάνη με την μυζήθρα.

14) Συνεχίζετε προσθέτοντας τη φρυγανιά λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

15) Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν.

16) Μόλις ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά σας βάζετε ένα τηγάνι επάνω στην φωτιά και το αφήνετε
να κάψει.

17) Παίρνετε λίγο μείγμα από την φάρσα σας και το πλάθετε σε κεφτέδες.

18) Κάνετε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο μείγμα σας.

19) Σε μία μεγάλη πιατέλα ρίχνετε αλεύρι.

20) Κυλάτε τους κεφτέδες σας στο αλεύρι μέχρι να καλυφθούν τελείως με αυτό.

21) Βάζετε τους αλευρωμένους κεφτέδες σας στο τηγάνι.

22) Τηγανίζετε τους κεφτέδες σας μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και από της δύο πλευρές και
ροδίσουν.

23) Όταν πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και ροδίσουν με την βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας της
αποσύρετε από αυτό.

24) Στρώνετε ένα απορροφητικό χαρτί σε μία πιατέλα.

25) Ακουμπάτε τους κεφτέδες σας σε αυτό.

26) Αφήνετε τους κεφτέδες σας να αποβάλουν τα περιττά λίπη.

27) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία….
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την μυζήθρα με άλλο είδος τυριού.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα αλλαντικά.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μπούκοβο ή πάπρικα ή καυτερή πιπεριά ή τσίλι και να τα κάνετε
καυτερά.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε τριμμένες πολύχρωμες πιπεριές.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την μυζήθρα με φυτικά τυριά.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο δυόσμο ή ρίγανη.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Music for All

16:00 17:59









 



Current show

Music for All

16:00 17:59