Σπιτικοί γαριδοκεφτέδες στο φούρνο

Written by on 14/01/2023

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά )
( Βαθμοί ψησίματος: 180 σε προθερμασμένο φούρνο )
( Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά περίπου )
( κομμάτια 25 )
1/2 κιλό καθαρισμένες γαρίδες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι τζίντζερ
1 σφηνάκι ούζο ή ρακί
3-4 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό πλένετε καλά τις γαρίδες σας.

2) Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφια τους.

3) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ψιλοκόβετε τον μαϊντανό σας.

4) Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο σας.

5) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι σας.

6) Πλένετε καλά τα φρέσκα κρεμμυδάκια σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό.

7) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια σας.

8) Σε ένα κατσαρολάκι με νερό μέχρι την μέση επάνω στην φωτιά ρίχνετε τις γαρίδες σας.

9) Αφήνετε τις γαρίδες σας επάνω στην φωτιά για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν.

10) Μόλις περάσει το 1 λεπτό και μαλακώσουν οι γαρίδες κατεβάζετε το κατσαρολάκι από την φωτιά.

11) Κρυώνετε καλά τις γαρίδες σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό.

12) Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι ρίχνετε τις μισές γαρίδες σας με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

13) Ξεκινάτε το μούλτι ή μπλέντερ και πολτοποιείτε τις γαρίδες σας με τα υπόλοιπα υλικά που
προσθέσατε.

14) Μόλις πολτοποιήσετε τις γαρίδες σας με τα υπόλοιπα υλικά σας σταματάτε το μούλτι ή μπλέντερ.

15) Σε ένα μπολ ρίχνετε τις πολτοποιημένες γαρίδες σας.

16) Μέσα στις πολτοποιημένες γαρίδες σας ρίχνετε τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες γαρίδες σας.

17) Στο μπολ με τις γαρίδες σας προσθέτετε τον ψιλοκομμένο, μαϊντανό, το τζίντζερ και το ούζο.

18) Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την μία κουταλιά αλεύρι.

19) Ζυμώνετε καλά τα υλικά με τα χέρια σας και προσθέτετε ξανά 1 κουτ. σουπ. αλεύρι.

20) Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι το μείγμα σας να γίνει σχετικά σφιχτό.

21) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε μία μεμβράνη και καλύπτετε την λεκάνη με το μείγμα σας.

22) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε την λεκάνη με το μείγμα σας.

23) Αφήνετε το μείγμα σας να σφίξει για περίπου 60 λεπτά.

24) Όταν περάσουν τα 60 λεπτά και σφίξει το μείγμα ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και βγάζετε
την λεκάνη με το μείγμα σας.

25) Πλάθετε το μείγμα σας σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.

26) Με την βοήθεια ενός πινέλου λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε τα κεφτεδάκια σας.

27) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

28) Ανοίγετε την πόρτα του προθερμασμένου φούρνου και τοποθετείτε το ταψί με τα κεφτεδάκια.

29) Αφήνετε τα κεφτεδάκια σας να ψηθούν, να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

30) Μόλις ψηθούν, ροδίσουν και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα κεφτεδάκια σας ανοίγετε την
πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το ταψί.

31) Σερβίρετε σε πιατέλα ή πιάτα και συνοδεύετε με γλυκόξινη σάλτσα ή κέτσαπ.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο ή βασιλικό.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην ζύμη σας ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά ή καυτερή πάπρικα για να
κάνετε τα κεφτεδάκια σας πικάντικα.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στα κεφτεδάκια σας λίγη γλυκόξινη σάλτσα και να τα
πλάσετε μαζί με αυτήν.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τα κεφτεδάκια σας με σουσάμι ή μαυροσούσαμο.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε τα κεφτεδάκια σας με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε τα κεφτεδάκια σας με βρασμένο μπρόκολο ή κουνουπίδι ή
καρότα ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε τους κεφτέδες σας με ψητά στην σχάρα λαχανικά.

9) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε τα κεφτεδάκια σας με μακαρόνια ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας
σας.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Now On Air

So Simply Unique

Music... to the moon and back

00:00 24:00
















Now On Air

So Simply Unique

Music... to the moon and back

00:00 24:00