Σπιτική φρουτάλια Ανδριώτικη
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 17/06/2022
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά ) ( Μερίδες: 6 ) |
10-12 αυγά 650 γραμ. πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες 500 γραμ. λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες 110-120 ml ελαιόλαδο 30 γραμ. δυόσμος ψιλοκομμένος Αλάτι & πιπέρι Πάπρικα καπνιστή |
Εκτέλεση |
1) Πλένετε καλά τα λουκάνικα σε άφθονο τρεχούμενο νερό.. 2) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες. 3) Πλένετε και καθαρίζετε τις πατάτες σας. 4) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ψιλοκόβετε τον δυόσμο σας. 5) Σπάτε τα αυγά σας σε ένα μπολ και τα χτυπάτε να διαλυθούν με ένα πιρούνι . 6) Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε δυνατή φωτιά ρίχνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο. 7) Συνεχίζετε ρίχνοντας τα λουκάνικα. 8) Αφήνετε τα λουκάνικα σας να σοταριστούν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 9) Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα λουκάνικα σας με την βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. 10) Χαμηλώνετε την φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 11) Προσθέτετε τις πατάτες μέσα στο τηγάνι 12) Αλατοπιπερώνετε. 13) Ψήνετε τις πατάτες σας για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 14) Μόλις περάσουν τα 5-6 λεπτά και μαλακώσουν οι πατάτες σας με την βοήθεια μίας κουτάλας αφαιρείτε το περιττό ελαιόλαδο από τα λουκάνικα. 15) Προσθέτετε τα λουκάνικα μέσα στο τηγάνι. 16) Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με τα λουκάνικα τα σπασμένα αυγά σας και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. 17) Ανακατεύετε ανά διαστήματα το τηγάνι σας για 4-5 λεπτά. 18) Μόλις περάσουν τα 4-5 λεπτά και ψηθεί η φρουτάλια σας με την βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου που το τοποθετείτε επάνω στο τηγάνι με γρήγορη κίνηση αναποδογυρίζετε την φρουτάλια σας. 19) Τοποθετείτε την φρουτάλια σας μέσα στο τηγάνι και την αφήνετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για άλλα 2-3 λεπτά. 20) Όταν περάσουν τα 2-3 λεπτά και ψηθεί και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα η φρουτάλια σας και από την άλλη πλευρά με την βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας την αποσύρετε από το τηγάνι. 21) Στρώνετε ένα απορροφητικό χαρτί σε μία πιατέλα και ακουμπάτε την φρουτάλια σας. 22) Σερβίρετε σε πιάτα. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε στην φρουτάλια σας και άλλα ψιλοκομμένα αλλαντικά της αρεσκείας σας ( π.χ μπέικον, ζαμπόν, πάριζα, σαλάμι αέρος, γαλοπούλα κ.α.λ ). 2) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τυριά της αρεσκείας σας. 3) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε στην φρουτάλια σας ψιλοκομμένες πιπεριές της αρεσκείας σας. 4) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά ή τσίλι ή πάπρικα καυτερή για να κάνετε πικάντικη την φρουτάλια σας. 5) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. 6) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια της αρεσκείας σας. |
Καλή απόλαυση