Σπιτική φασολάδα βελουτέ
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 18/10/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά ) ( Μερίδες: 4 ) |
250 γραμ. φασόλια ξερά 1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους 3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες 1 – 1 1/2 λίτρο νερό |
Εκτέλεση |
1) Από το προηγούμενο βράδυ ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ χλιαρό νερό. 2) Ρίχνετε τα φασόλια και τα αφήνετε να μουλιάσουν για ένα βράδυ. 3) Την επόμενη μέρα σε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα νεροχύτη σουρώνετε τα φασόλια. 4) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό πλένετε το σέλινο και τις ντομάτες. 5) Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ψιλοκόβετε το σέλινο και τις ντομάτες. 6) Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε ροδέλες. 7) Κόβετε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες. 8) Καθαρίζετε την πατάτα. 9) Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε την πατάτα σε κύβους. 10) σε μία κατσαρόλα με νερό επάνω στη φωτιά ρίχνετε τα φασόλια και τα αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν. 11) Στα μισά του χρόνου προσθέτετε το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά. 12) Συνεχίζετε το μαγείρεμα. 13) Όταν μαλακώσουν τα φασόλια αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 14) Σε ένα μπλέντερ ή σε έναν μύλο λαχανικών ρίχνετε το μείγμα. 15) Ξεκινάτε το μπλέντερ και πολτοποιείτε τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. 16) Μόλις πολτοποιηθούν τα υλικά ξαναβάζετε την κατσαρόλα με τη σούπα επάνω σε χαμηλή φωτιά. 17) Αφήνετε τη σούπα να πάρει δύο βράσεις. 18) Όταν πάρει δύο βράσεις η σούπα κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με φέτες μπέικον. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο τυρί. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να σερβίρετε τη σούπα με κρουτόν ή ψημένα ψωμάκια. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στη φασολάδα κρέας. 6) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε για έξτρα γεύση λίγο αλάτι. 7) Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά ή καυτερή πάπρικα και να κάνετε τη φασολάδα πικάντικη. |
Καλή απόλαυση
Αγγελος Αρχοντακης