Σπιτική τραχανόπιτα με φέτα

Written by on 29/08/2023

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά )
1 φλιτζ. τσαγ. τραχανάς ξινός
3/4 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
2 φλιτζ. τσαγ. φέτα θρυμματισμένη
1 φλιτζ. τσαγ. γάλα καυτό
1/2 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
2-3 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ σπάτε και ρίχνετε τα αυγά.

2) Σε ένα άλλο μπολ με τα χέρια σας σπάτε και θρυμματίζετε την φέτα.

3) Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τον τραχανά και το καυτό γάλα.

4) Αφήνετε τον τραχανά να μαλακώσει για περίπου 10 λεπτά έως 1/2 ώρα.

5) Με την βοήθεια ενός αυγοδάρτη ή με ένα κουτάλι χτυπάτε τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

6) Όταν ομογενοποιηθούν τα αυγά προσθέτετε μέσα σε αυτά το μείγμα του τραχανά.

7) Συνεχίζετε ρίχνοντας στο μείγμα σας τα υπόλοιπα υλικά ( αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και την φέτα ).

8) Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν και να δημιουργηθεί μια ζύμη.

9) Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά και δημιουργηθεί μια ζύμη την αφήνετε για λίγο στην άκρη.

10) Λαδώνετε ένα ταψί 40 Χ 30 εκ.

11) Πασπαλίζετε το ταψί με αλεύρι.

12)
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην πίτα τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά ή καυτερή πάπρικα και να την κάνετε πικάντικη.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να

3) Εάν θέλετε μπορείτε να

4) Μπορείτε εάν θέλετε να

5) Εάν θέλετε μπορείτε να

6) Μπορείτε εάν θέλετε να

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

[There are no radio stations in the database]