Σπιτική συμπυκνωμένη μανταρινάδα

Written by on 19/11/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά )
( Μερίδες: 14+ )
2 1/2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
4 φλιτζ. τσαγ. φρέσκος χυμός μανταρίνι
1 1/2 φλιτζ. τσαγ. νερό
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Ξύσμα από 1 μανταρίνι ακέρωτο
Εκτέλεση
1) Σε μία μικρή κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε 1 1/2 φλιτζ. τσαγ. νερό.

2) Συνεχίζετε στύβοντας σε έναν λεμονοστίφτη το λεμόνι και κρατώντας τον χυμό του.

3) Σε έναν τρίφτη χειρός τρίβετε το λεμόνι και κρατάτε τα ξύσματα του.

4) Ρίχνετε τα ξύσματα και τον χυμό λεμονιού στο νερό που βράζει.

5) Τέλος προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά.

6) Μόλις περάσουν τα 2 λεπτά και βράσει το σιρόπι σας το αποσύρετε από την φωτιά.

7) Αφήνετε το σιρόπι σας να κρυώσει καλά.

8) Όταν κρυώσει καλά το σιρόπι σας με ένα σουρωτήρι μέσα σε μία κατσαρόλα το σουρώνετε να μην
φαίνεται το ξύσμα.

9) Μόλις σουρώσετε καλά το σιρόπι σας κόβετε με ένα μαχαίρι τα μανταρίνια σας στην μέση.

10) Σε έναν λεμονοστίφτη στύβετε τα μανταρίνια σας και κρατάτε τον χυμό.

11) Με ένα μικρό σουρωτήρι μέσα σε ένα λεκανάκι σουρώνετε τον χυμό σας ( κρατάτε τον χυμό ).

12) Συνεχίζετε ενώνοντας το κρύο σιρόπι με τον φρέσκο χυμό μανταρίνι.

13) Ανακατεύετε καλά τα παραπάνω υλικά σας ( σιρόπι-μανταρίνι ).

14) Βάζετε την μανταρινάδα σας σε αποστειρωμένα μπουκάλια.

15) Σερβίρετε σε ποτήρια βάζοντας 1 μέρος σπιτικής μανταρινάδας με 1 1/2 μέρος κρύο νερό απλό
ή ανθρακούχο.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να διατηρήσετε την μανταρινάδα σας στο ψυγείο για 1 μήνα ή στην κατάψυξη για 4
μήνες.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μανταρίνια σας με πορτοκάλια και να ακολουθήσετε την
ίδια διαδικασία.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

[There are no radio stations in the database]