Σπιτική σαλάτα με σικορέ και μήλα

Written by on 04/05/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά )
( Μερίδες: 6-7 )
3-4 σικορέ
200 γραμ. σερβ ( κατσικίσιο τυρί ), πλασμένο σε 20 μικρά μπαλάκια των 10 γραμ. και περασμένα από σκόνη ντομάτας
3 κόκκινα μήλα ( κομμένα σε λεπτές φέτες )
1 ματσάκι ραπανάκια ( κομμένα στα δύο )
2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένα ( τα τρυφερά μέρη )
150-200 γραμ. ψωμί ( κομμένο σε μεγάλους κύβους )
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο + 5 κουτ. σουπ. ακόμη
200 γραμ. ροκφόρ
100 γραμ. ψημένα καρύδια, χοντροκομμένα
2 κουτ. σουπ. μουστάρδα
4 κουτ. σουπ. μέλι
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1) Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες το σέλερι σας.

2) Πλένετε καλά και κόβετε τα φύλλα από τα σικορέ σας.

3) Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα μήλα σας

4) Τοποθετείτε τα μήλα σας σε ένα μπολ.

5) Στύβετε ένα λεμόνι και ραντίζετε με τον χυμό του τα μήλα για να μην μαυρίσουν.

6) Καθαρίζετε και λιώνετε το σκόρδο σας στο γουδί ή μπλέντερ.

7) Κόβετε και στύβετε σε έναν λεμονοστίφτη το λεμόνι σας και κρατάτε τον χυμό του.

8) Πλένετε και καθαρίζετε τα ραπανάκια σας από την φλούδα τους.

9) Σε έναν τρίφτη τρίβετε το κατσικίσιο τυρί σας.

10) Τοποθετείτε το τριμμένο τυρί σας μέσα σε ένα μπολ.

11) Προσθέτετε μέσα στο τριμμένο τυρί σας την ντομάτα σας.

12) Ανακατεύετε με ένα κουτάλι καλά να ενσωματωθούν τα υλικά σας και να προκύψει ένα μείγμα.

13) Πλάθετε το μείγμα σας σε μικρά μπαλάκια.

14) Τοποθετείτε τα μπαλάκια σας σε έναν δίσκο.

15) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 160-170 βαθμούς.

16) Κόβετε με την βοήθεια ενός μαχαιριού το ψωμί σας σε μεγάλους κύβους.

17) Τοποθετείτε τους κύβους σε ένα ταψί.

18) Αλατίζετε τους κύβους σας.

19) Προσθέτετε επάνω στους κύβους σας το τριμμένο σκόρδο.

20) Αλατίζετε καλά τους κύβους σας.

21) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το ταψί σας.

22) Ψήνετε μέχρι να ψηθούν και να πάρουν οι κύβοι σας ένα χρυσαφένιο χρώμα.

23) Μόλις ψηθούν οι κύβοι σας και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα ανοίγετε την πόρτα του φούρνου
και αποσύρετε το ταψί.

24) Τοποθετείτε τα κομμένα φύλλα των σικορέ σας σε ένα μεγάλο μπολ.

25) Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σας μέσα στο μπολ ( εκτός από το ροκφόρ ).

26) Ανακατεύετε καλά.

27) Φτιάχνετε την σος.
Εκτέλεση ( για την σος και το τελείωμα της σαλάτας σας )
1) Σε ένα μπολ ρίχνετε το μέλι, το ελαιόλαδο και την μουστάρδα.

2) Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν και να προκύψει μία
δεμένη σος.

3) Μόλις προκύψει η δεμένη σος την περιχύνετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά σας.

4) Θρυμματίζετε το ροκφόρ σας.

5) Σερβίρετε σε πιάτα και πασπαλίζετε με το θρυμματισμένο ροκφόρ σας.

6) Τέλος προσθέτετε σε κάθε πιάτο σας τα στρογγυλά μπαλάκια και τους κύβους του ψημένου ψωμιού.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην σαλάτα σας ψιλοκομμένο άνηθο ή κύβους ντομάτας
ή κύβους αγγουριού.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε φρυγανιές ή παξιμάδια τριμμένα.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε σπόρους ροδιού.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ρίγανη ή λίγο θυμάρι.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε άλλο είδος τυριού
( π.χ φέτα ή γκούντα ή ένταμ κομμένο σε κυβάκια ).

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59