Σπιτική ρώσικη σαλάτα

Written by on 06/03/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 35 λεπτά )
( Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά )
( Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπτά )
( Μερίδες: 6 )
Υλικά ( για την μαγιονέζα )
1 κρόκο από μεσαίο αυγό
1 κουτ. σουπ. μουστάρδα
1 κουτ. σουπ. ξίδι από λευκό κρασί
1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
30 γραμ. ελαιόλαδο
220 γραμ. ηλιέλαιο

Υλικά ( για την ρώσικη σαλάτα )
250 γραμ. σπιτική μαγιονέζα
100 γραμ. αρακάς, βρασμένος
50 γραμ. αγγουράκι τουρσί
1 κουτ. σουπ. κάπαρη
4 αυγά, βρασμένα
500 γραμ. πατάτες, βρασμένες
4 καρότα, βρασμένα
150 γραμ. ζαμπόν
2 κουτ. σουπ. άνηθο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι, πιπέρι
Φυλλαράκια μαϊντανού ( για την διακόσμηση )
Εκτέλεση ( για την μαγιονέζα )
1) Σε ένα μπολ βάζετε τον κρόκο, την μουστάρδα, το ξίδι, τον χυμό
λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

2) Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός.

3) Καθώς ανακατεύετε ρίχνετε πολύ σιγά ( σαν κορδόνι ) το ελαιόλαδο
και έπειτα το ηλιέλαιο.

4) Αφήνετε την μαγιονέζα στην άκρη για να την χρησιμοποιήσετε στην
σύνδεση της σαλάτας.
Εκτέλεση ( για την ρώσικη σαλάτα )
1) Σε μία κατσαρόλα με νερό επάνω στην φωτιά ρίχνετε τα λαχανικά σας.

2) Βράζετε τα λαχανικά σας μέχρι να μαλακώσουν.

3) Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά σας τα σουρώνετε με ένα σουρωτήρι
και τα βάζετε σε ένα μπολ.

4) Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό επάνω στην φωτιά ρίχνετε λίγο
αλάτι και στην συνέχεια προσθέτετε τα αυγά σας.

5) Βράζετε τα αυγά σας για 5-7 λεπτά μέχρι να σφίξουν.

6) Μόλις βράσουν και σφίξουν τα αυγά σας τα κατεβάζετε από την φωτιά
και τα κρυώνετε με νερό.

7) Ξεφλουδίζετε και καθαρίζετε τα αυγά σας και στην συνέχεια τα κόβετε
σε μικρά κομμάτια.

8) Προσθέτετε τα κομμένα αυγά σας στο μπολ με τα λαχανικά σας.

9) Στην συνέχεια σε μία κατσαρόλα με νερό επάνω στην φωτιά ρίχνετε
λίγο αλάτι και προσθέτετε τις πατάτες.

10) Βράζετε τις πατάτες σας μέχρι να μαλακώσουν.

11) Όταν μαλακώσουν καλά οι πατάτες σας τις ξεφλουδίζετε και τις
κόβετε σε μικρά κυβάκια.

12) Βάζετε τις πατάτες σας στο μπολ με τα λαχανικά και τα αυγά σας.

13) Στην συνέχεια ψιλοκόβετε το αγγουράκι τουρσί σε τετράγωνα
κομματάκια και τα ρίχνετε και αυτά στο μπολ με τα λαχανικά σας.

14) Προσθέτετε την κάπαρη, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το
ζαμπόν, το αλάτι και το πιπέρι.

15) Τέλος συνεχίζετε προσθέτοντας την μαγιονέζα.

16) Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σας.

17) Σερβίρετε και διακοσμείτε με φυλλαράκια μαϊντανού.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Good Life

08:00 10:00









 



Current show

Good Life

08:00 10:00