Σπιτική πολίτικη ρεγγοσαλάτα
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 08/10/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά περίπου ) ( Μερίδες: 4 ) |
200 γραμ. ρέγγα φιλέτο 200 γραμ. γιαούρτι, στραγγιστό 100 γραμ. μαγιονέζα 150 γραμ. αγγουράκια τουρσί Χυμός και ξύσματα από 1 λεμόνι Φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 1/3 ματσάκι άνηθος 1/3 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένο 1/2 σφηνάκι ελαιόλαδο |
Εκτέλεση |
1) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό πλένετε καλά το φιλέτο της ρέγγας. 2) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ψιλοκόβετε το φιλέτο ρέγγας. 3) Πλένετε καλά ένα λεμόνι. 4) Σε έναν τρίφτη τρίβετε το λεμόνι και κρατάτε τα ξύσματα. 5) Κόβετε το καθαρισμένο λεμόνι στην μέση. 6) Σε έναν λεμονοστύφτη στύβετε το λεμόνι και κρατάτε τον χυμό. 7) Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι. 8) Πλένετε και ψιλοκόβετε το 1/2 από την καυτερή πιπεριά. 9) Σε μία λεκάνη ρίχνετε το κρεμμυδάκι, την ψιλοκομμένη ρέγγα, τον άνηθο, τα αγγουράκια τουρσί, την καυτερή πιπεριά, την μαγιονέζα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. 10) Ανακατεύετε καλά. 11) Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην ρεγγοσαλάτα τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα και να την κάνετε πιο πικάντικη. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην σαλάτα ψιλοκομμένο κρεμμύδι. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε με χωριάτικο ψωμί. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε με δεντρολίβανο. |
Καλή απόλαυση