Σπιτική παστιέρα

Written by on 26/05/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 100 λεπτά )
( Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά )
( Βαθμοί ψησίματος: 180 )
( Μερίδες: 14 )
1350 γραμ. τυρί ρικότα σε τρίμματα
8 αυγά
2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
2 κουτ. σουπ. βανίλια
2 φλιτζ. τσαγ. ρύζι καρολίνα
500 γραμ. ανανάς κορνσέρβα
Ζάχαρη άχνη ( για το πασπάλισμα )
Μέλι & καρύδια ( για το πασπάλισμα )
Εκτέλεση
1) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε 4 φλιτζ. τσαγ. αλατισμένο νερό.

2) Συνεχίζετε προσθέτοντας το ρύζι.

3) Αφήνετε το ρύζι να φουσκώσει και να απορροφήσει όλα τα υγρά του.

4) Μόλις φουσκώσει το ρύζι και απορροφήσει όλα τα υγρά του το κατεβάζετε από την φωτιά και το
αφήνετε στην άκρη.

5) Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά σας.

6) Σε ένα μίξερ ρίχνετε τα σπασμένα αυγά σας.

7) Χτυπάτε τα αυγά σας μέχρι να αφρατέψουν.

8) Σε ένα μπολ θρυμματίζετε το τυρί ρικότα.

9) Προσθέτετε μέσα στο μίξερ το βρασμένο ρύζι, την θρυμματισμένη ρικότα, την βανίλια και συνεχίζετε
το χτύπημα.

10) Χτυπάτε καλά τα υλικά σας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να προκύψει ένα κρεμώδες μείγμα.

11) Σταματάτε το μίξερ, αδειάζετε το μείγμα σας σε ένα μπολ και το αφήνετε στην άκρη.

12) Ανοίγετε το κουτί του ανανά.

13) Σε ένα σουρωτήρι μέσα σε μία λεκάνη ρίχνετε και στραγγίζετε τον ανανά σας από το σιρόπι.

14) Ρίχνετε τα κομμάτια του ανανά σας μέσα στο μείγμα που φτιάξατε προηγουμένος.

15) Ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.

16) Σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση ρίχνετε το μείγμα σας.

17) Ανάβετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και τον προθερμαίνετε.

18) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το ταψί σας.

19) Ψήνετε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό σας.

20) Ετοιμάζετε το σιρόπι σας και τελειώνετε το γλυκό.
Εκτέλεση ( για την κρέμα-σάλτσα και το τελείωμα του γλυκού )
1) Τοποθετείτε το σιρόπι του ανανά που είχατε φυλάξει σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά.

2) Προσθέτετε το κορν φλάουρ.

3) Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ.

4) Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να πήξει η σάλτσα σας.
( Εάν θέλετε προσθέτετε λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ).

5) Εάν έχει ψηθεί η παστιέρα σας και έχει πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα την αποσύρετε από τον
φούρνο.

6) Ακουμπάτε την παστιέρα σας σε έναν πάγκο εργασίας.

7) Με την βοήθεια μιας κουτάλας προσθέτετε την κρέμα-σάλτσα στην παστιέρα σας.

8) Απλώνετε την κρέμα-σάλτσα σας στην παστιέρα σας.

9) Τοποθετείτε την παστιέρα σας ξανά στον φούρνο και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά.

10) Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά βγάζετε την παστιέρα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

11) Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

12) Πασπαλίζετε με καρύδια, ζάχαρη άχνη & μέλι.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με άλλους ξηρούς καρπούς
( π.χ αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης κ.α.λ ).

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο Ινδοκάρυδο.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε φρούτα εποχής.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας
( π.χ σοκολάτα, φράουλα κ.α.λ ).

5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε γλυκό του κουταλιού ( π.χ κεράσι, βύσσινο κ.α.λ ).

6) Μπορείτε εάν θέλετε να κάνετε γραμμές σοκολάτας με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα ή σοκολάτα
γάλακτος ή λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα φράουλας.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη τρούφα ή ψηφίδες
σοκολάτας.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε το κάθε κομμάτι σας με μία μπάλα παγωτού.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Larry’ s House

10:00 12:00









 



Current show

Larry’ s House

10:00 12:00