Σπιτική παραδοσιακή βανίλια υποβρύχιο

Written by on 02/06/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά περίπου )
( Μερίδες: περίπου 2 βαζάκια ( των 250 ml )
4 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 φλιτζ. τσαγ. νερό
1 κουτ. σουπ. χυμός λεμονιού
1 καψουλάκι βανίλιας
Εκτέλεση
1) Σε μια κατσαρόλα επάνω σε σιγανή φωτιά βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.

2) Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη σε τακτά χρονικά διαστήματα.

3) Βράζετε το σιρόπι σας για περίπου 20 λεπτά.

4) Στην διάρκεια του βρασίματος μαζεύετε με ένα κουτάλι ή με ένα πινέλο από τα τοιχώματα ότι έχει ζαχαρώσει.
( Αυτό γίνεται για να μην ζαχαρώσει όλο το σιρόπι ).

5) Κατόπιν δοκιμάζετε κατά εξής πρακτικό τρόπο:
Ρίχνετε 1 κουτ. σιρόπι σε λίγο κρύο νερό, εάν διαλυθεί αμέσως και μπορέσετε να το μαζέψετε με τα 2 δάχτυλα
σας σε μια μαλακή μπαλίτσα που να πλάθεται εύκολα είναι σημείο ότι έχει φτάσει στους βαθμούς που πρέπει.

6) Αποσύρετε από την φωτιά για να σταματήσει ο βρασμός.

7) Σκουπίζετε καλά 2 μπολ ή 2 βαζάκια.

8) Αφήνετε το σιρόπι μέχρι να γίνει χλιαρό χωρίς να το μετακινήσετε
( περίπου 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ).

9) Μόλις περάσει η 1 ώρα χτυπάτε το σιρόπι σας με μία ξύλινη σπάτουλα ή 1 σύρμα χειρός ( αυγοδάρτη ) μέχρι
να ασπρίσει.

10) Αρωματίζετε ρίχνοντας 1 καψουλάκι βανίλιας.

11) Ανακατεύετε καλά μέχρι να ασπρίσει τελείως.

12) Βάζετε το γλυκό σας σε μπολ ή βαζάκια.

13) Σκεπάζετε καλά τα μπολ ή τα βαζάκια με καπάκια.

14) Αφήνετε για μια μέρα να σταθεροποιηθεί καλά η βανίλια σας και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να θρυμματίσετε σε ένα μούλτι μαστίχα Χίου και να την προσθέσετε στην βανίλια σας
πριν πήξει ανακατεύοντας την καλά.

2) Επίσης μπορείτε να προσθέσετε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας ώστε να κάνετε την βανίλια
σας χρωματιστή.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show









 



Current show