Σπιτική παντζαρόσουπα βελουτέ

Written by on 25/01/2023

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά περίπου )
( Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά )
( Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά )
( Μερίδες: 4 )
400 γραμ. παντζάρια σε κύβους
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδου
1 πατάτα κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 λίτρο ζωμός κότας
1 κουτ. σουπ. μείγμα μπαχαρικών ( κύμινο, μπαχάρι, κόλιανδρο )
1 κουτ. σουπ. βούτυρο
1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κρέμα γάλακτος ( για το σερβίρισμα )
Φύλλα μαϊντανού ή φύλλα παντζαριού ( για το σερβίρισμα )
Εκτέλεση
1) Πλένετε καλά τα παντζάρια σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό.

2) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού καθαρίζετε τα παντζάρια σας από το εξωτερικό περίβλημα.

3) Κόβετε τα παντζάρια σας σε κύβους.

4) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού καθαρίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι σας.

5) Κόβετε το σκόρδο και το κρεμμύδι σας σε φέτες.

6) Πλένετε καλά το πράσο σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό και το κόβετε σε ροδέλες.

7) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό πλένετε το πορτοκάλι σας.

8) Με την βοήθεια ενός τρίφτη τρίβετε το πορτοκάλι σας κρατώντας το ξύσμα.

9) Βάζετε το ξύσμα σε ένα μπολ.

10) Με την βοήθεια ενός λεμονοστύφτη στύβετε το πορτοκάλι σας.

11) Σε μία βαθιά κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε το βούτυρο.

12) Αφήνετε το βούτυρο επάνω στην φωτιά να λιώσει.

13) Όταν λιώσει το βούτυρο ρίχνετε τα κομμένα λαχανικά σας ( σκόρδο, πράσο, κρεμμύδι, παντζάρια ).

14) Ανακατεύετε τα λαχανικά σας με την βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας.

15) Αφήνετε τα λαχανικά σας επάνω στην φωτιά μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.

16) Μόλις μαραθούν τα λαχανικά σας και γυαλίσουν ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του
πορτοκαλιού.

17) Συνεχίζετε προσθέτοντας τον ζωμό κότας, το αλάτι, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.

18) Αφήνετε την σούπα σας επάνω στην φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα
λαχανικά σας.

19) Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά και μαλακώσουν καλά όλα τα λαχανικά σας αφαιρείτε την κατσαρόλα
από την φωτιά.

20) Με την βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ πολτοποιείτε τα λαχανικά σας μέχρι να αποκτήσουν μία
βελούδινη υφή.

21) Όταν αποκτήσουν μία βελούδινη υφή σταματάτε το ραβδομπλέντερ.

22) Σερβίρετε την σούπα σας σε πιάτα ή μπολ.

23) Γαρνίρετε με λίγη κρέμα γάλακτος και διακοσμείτε με φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού ή
φυλλαράκια παντζαριού.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην σούπα σας τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά ή
καυτερή πάπρικα για να κάνετε την σούπα σας πικάντικη.

2) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με κόκκους πιπεριού.

3) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού.

4) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο την ώρα που σερβίρετε την σούπα σας.

5) Μπορείτε να συνοδεύσετε την σούπα σας με κριτσίνια ή πολύσπορα.

6) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά ( π.χ καρότα πιπεριές κ.α.λ ).

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

M for Mike

21:00 22:59









 



Current show

M for Mike

21:00 22:59