Σπιτική πίτσα σπαγγέτι
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 07/09/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 50 λεπτά ) ( Μερίδες: 4 ) |
500 γραμ. σπαγγέτι 2 κουτ. σουπ. βούτυρο 1/2 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζ. τσαγ. γάλα 1 φλιτζ. τσαγ. κεφαλοτύρι, τριμμένο 1 φλιτζ. τσαγ. γραβιέρα, τριμμένη 1 φλιτζ. τσαγ. μοτσαρέλα, τριμμένη 150 γραμ. πεπερόνι σε λεπτές φέτες Αλάτι & πιπέρι |
Εκτέλεση |
1) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό γεμίζετε ένα μπολ. 2) Αλατίζετε το μπολ με το νερό. 3) Τοποθετείτε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά. 4) Ρίχνετε το μπολ με το αλατισμένο νερό στην κατσαρόλα. 5) Ρίχνετε στην κατσαρόλα με το νερό τα σπαγγέτι. 6) Βράζετε τα σπαγγέτι για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν αρκετά al dente. 7) Συνεχίζετε φτιάχνοντας την μπεσαμέλ. 8) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στη φωτιά λιώνετε το βούτυρο. 9) Προσθέτετε μέσα στο κατσαρολάκι το αλεύρι. 10) Ανακατεύετε συνεχώς τα υλικά σας με την βοήθεια ενός σύρματος μέχρι να ενσωματωθούν. 11) Όταν ενσωματωθούν τα υλικά προσθέτετε το γάλα. 12) Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει η μπεσαμέλ να δένει. 13) Όταν δέσει μπεσαμέλ απομακρύνετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. 14) Προσθέτετε το κεφαλοτύρι και τη γραβιέρα. 15) Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. 16) Στραγγίζετε καλά τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι. 17) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε πρόχειρα τα ζυμαρικά σε μικρά κομμάτια. 18) Ρίχνετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα. 19) Προσθέτετε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά το βούτυρο. 20) Ανακατεύετε να λιώσει καλά. 21) Προσθέτετε τα υλικά σε ένα πυρέξ. 22) Περιχύνετε το πυρέξ με την τυρένια μπεσαμέλ. 23) Με την βοήθεια μία σπάτουλα σιλικόνης στρώνετε ομοιόμορφα την μπεσαμέλ μέχρι να σκεπάσει όλα τα τοιχώματα. 24) Πασπαλίζετε την πίτσα σας με την τριμμένη μοτσαρέλα. 25) Τοποθετείτε επάνω από την μπεσαμέλ και τη μοτσαρέλα τις φέτες πεπερόνι. 26) Ανάβετε και προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 27) Ανοίγετε την πόρτα του προθερμασμένο φούρνου και τοποθετείτε το πυρέξ. 28) Ψήνετε την πίτσα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και να ροδίσει. 29) Μόλις πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και ροδίσει η πίτσα ανοίγετε την πόρτα το φούρνο και αφαιρείτε το πυρέξ. 30) Αφήνετε λίγο την πίτσα να κρυώσει. 31) Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην πίτσα τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά ή καυτερή πάπρικα και να την κάνετε πικάντικη. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τυριά με άλλα της αρεσκείας σας. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε αλλαντικά της αρεσκείας σας. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ελιές χωρίς το κουκούτσι. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε πολύχρωμες πιπεριές. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια. |
Καλή απόλαυση