Σπιτική πάστα ανανά

Written by on 12/07/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά )
( Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά )
( Σκεύος: 1 πιρέξ ορθογώνιο διαστάσεων 27 χ 18 )
Υλικά ( για την βάση )
3 πακέτα σαβαγιάρ

Υλικά ( για την κρέμα )
1600 γραμ. κομπόστα ανανά
1440 ml γάλα πλήρες
360 γραμ. ζάχαρη
8 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους 160 γραμ.
5 γραμ. αλάτι
120 γραμ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
165 γραμ. κορν φλάουρ

Υλικά ( για την σαντιγί )
250 γραμ. φυτική σαντιγί
400 γραμ. ζαχαρούχο γάλα

Υλικά ( για την διακόσμηση )
150 γραμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα, καβουρδισμένα ή καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση ( για την κρέμα )
1) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε τον χυμό από την κομπόστα.
( Κρατάτε 200 ml ).

2) Συνεχίζετε ρίχνοντας το πλήρες γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

3) Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά σας.

4) Αφήνετε επάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.

5) Ανακατεύετε συνεχώς σε τακτά χρονικά διαστήματα.

6) Όταν πήξει η κρέμα αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά.

7) Σε 2 μπολ χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια.

8) Χτυπάτε τους κρόκους πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη ( σύρμα ).

9) Στην συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους μαζί με το βούτυρο στην κατσαρόλα με το γάλα.

10) Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα αυγά με το γάλα.

11) Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ.

12) Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τον ανανά κρατώντας 2 φέτες για την διακόσμηση.

13) Προσθέτετε τον ανανά μέσα στην κρέμα.

14) Ανακατεύετε πολύ καλά με μία ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ.

15) Ετοιμάζετε την σαντιγί.
Εκτέλεση ( για την σαντιγί )
1) Στον κάδο του μίξερ με εξάρτημα το σύρμα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος ( φυτική σαντιγί ).

2) Ξεκινάτε το μίξερ και προσθέτετε μέσα στην κρέμα το ζαχαρούχο γάλα.

3) Χτυπάτε για 5-7 λεπτά μέχρι να αποκτήσετε μία αφράτη σαντιγί.

4) Μόλις αποκτήσετε μία αφράτη σαντιγί σταματάτε το μίξερ και βγάζετε το σύρμα.

5) Ξεκινάτε το μοντάρισμα του γλυκού.
Εκτέλεση ( για το μοντάρισμα του γλυκού )
1) Βουτάτε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στον υπόλοιπο χυμό του ανανά που είχατε κρατήσει στην άκρη.

2) Καλύπτετε τον πάτο του ταψιού ή του πιρέξ με τα μισά σαβαγιάρ στρώνοντας τα πολύ καλά.

3) Συνεχίζετε ρίχνοντας την κρέμα που είχατε φτιάξει.

4) Στρώνετε πολύ καλά την κρέμα με μία σπάτουλα σιλικόνης ( μαρίζ ).

5) Μόλις στρώσετε την κρέμα συνεχίζετε στρώνοντας τα υπόλοιπα σαβαγιάρ επάνω από την κρέμα βρεγμένα
πολύ καλά με τον χυμό.

6) Τελειώνετε ρίχνοντας την σαντιγί.

7) Στρώνετε πολύ καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης ( μαρίζ ).

8) Πασπαλίζετε την επιφάνεια με χοντροκομμένα αμύγδαλα ή χοντροκομμένα καρύδια.

9) Διακοσμείτε με κομμάτια από τις φέτες του ανανά που είχατε κρατήσει.

10) Τέλος βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

11) Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και σερβίρετε σε τετράγωνα ή τρίγωνα
κομμάτια.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε σιρόπι της αρεσκείας σας ( π.χ σοκολάτα, φράουλα, βύσσινο κ.α.λ ).

2) Επίσης μπορείτε να πασπαλίσετε το γλυκό σας με κοσκινισμένο κακάο ή με καφέ στιγμής.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα ή με τρούφα σοκολάτας.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59