Σπιτική ομελέτα φούρνου με ψωμί του τόστ

Written by on 25/05/2023

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά )
( Βαθμοί ψησίματος: 180 βαθμοί )
( Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά )
( Μερίδες: 6 )
10 φέτες ψωμί του τοστ
10 αυγά
200 ml γάλα εβαπορέ
Πατάτες κομμένες σε ροδέλες τηγανισμένες
Αλάτι & πιπέρι
Κίτρινα τυριά τριμμένα
Λίγο ζαμπόν ή πάριζα ή ότι άλλο θέλετε
Πιπεριές, μανιτάρια ( προαιρετικά )
Εκτέλεση
1) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού καθαρίζετε τις πατάτες σας.

2) Κόβετε τις πατάτες σας σε ροδέλες.

3) Σε ένα τηγάνι ή μία φριτέζα με ηλιέλαιο ρίχνετε τις πατάτες σας και τις τηγανίζετε.

4) Στρώνετε ένα απορροφητικό χαρτί σε ένα δίσκο ή πιατέλα.

5) Με την βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας βγάζετε τις τηγανισμένες πατάτες από το τηγάνι ή φριτέζα.

6) Ακουμπάτε τις πατάτες σας στον δίσκο με το απορροφητικό χαρτί.

7) Τρίβετε τα τυριά σας σε ένα τρίφτη.

8) Βάζετε τα τριμμένα τυριά σας σε ένα μπολ.

9) Σπάτε τα αυγά σας σε ένα μπολ.

10) Στο μπολ με τα σπασμένα αυγά σας προσθέτετε το γάλα το αλάτι και το πιπέρι.

11) Σε ένα μικρό ταψί στρώνετε μία λαδόκολλα
( για να μπορεί ή ομελέτα σας να βγει εύκολα ).

12) Συνεχίζετε απλώνοντας στο ταψί τις μισές φέτες του ψωμιού του τοστ ώστε να καλύψετε όλη την
επιφάνεια του ταψιού.

13) Συνεχίζετε απλώνοντας επάνω στις φέτες του ψωμιού μία στρώσει πατάτας.

14) Πασπαλίζετε με τα μισά τριμμένα τυριά σας.

15) Προσθέτετε λίγο-λίγο το μείγμα τον αυγών ή όσο χρειάζεται για να σκεπάσει τις φέτες του τοστ
( κρατάτε λίγο για το τέλος ).

16) Απλώνετε τα αλλαντικά σας.

17) Συνεχίζετε με μία ακόμη στρώσει πατάτας.

18) Πασπαλίζετε με λίγο ακόμη τυρί.

19) Εάν θέλετε προσθέτετε λίγες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες ή λίγα μανιτάρια.

20) Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα ψωμιά του τοστ.

21) Πιέζετε τις φέτες καλά με τα χέρια σας για να κολλήσουν στο αυγό.

22) Ρίχνετε επάνω στα αυγά σας το υπόλοιπο μείγμα τον αυγών που σας έμεινε.

23) Τέλος πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

24) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

25) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το ταψί με την ομελέτα σας.

26) Κλείνετε την πόρτα του φούρνου και ψήνετε την ομελέτα σας στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

27) Όταν περάσουν τα 30 λεπτά ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το ταψί σας.

28) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε σε μερίδες.

29) Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλες.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην ομελέτα σας τριμμένες ντομάτες ή ντομάτες
κομμένες σε ροδέλες.

2) Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε πικάντικη την ομελέτα σας προσθέτοντας καυτερή πάπρικα ή τσίλι ή
μπούκοβο ή καυτερή ψιλοκομμένη πιπεριά.

3) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην ομελέτα σας κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας.

4) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλα αλλαντικά ( π.χ λουκάνικα, προσούτο, μπέικον,
καπνιστή γαλοπούλα κ.α.λ ).

5) Μπορείτε να συνοδεύσετε την ομελέτα σας με μία σαλάτα της αρεσκείας σας.

6) Εάν θέλετε μπορείτε συνοδεύσετε την ομελέτα σας με πατάτες τηγανητές.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Now On Air

Group Therapy

Κράνος έφερες;

16:00 17:59
















Now On Air

Group Therapy

Κράνος έφερες;

16:00 17:59