Σπιτική ομελέτα με μύδια
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 28/08/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά ) ( Μερίδες: 4 ) |
15 μύδια, καθαρισμένα 3 αυγά 2 κουτ. σουπ. μαϊντανός Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο Κόκκινη ή πράσινη πιπεριά |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα μπολ σπάτε και ρίχνετε τα αυγά. 2) Προσθέτετε στο μπολ τον μαϊντανό αλάτι και πιπέρι. 3) Σε ένα τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνετε ελαιόλαδο. 4) Αφήνετε λίγο το ελαιόλαδο να κάψει. 5) Όταν κάψει το ελαιόλαδο προσθέτετε στο τηγάνι το μείγμα των αυγών. 6) Αφήνετε μερικά δευτερόλεπτα να ψηθεί η ομελέτα στον πάτο. 7) Μειώνετε την ένταση της φωτιάς στο μέτριο. 8) Με την βοήθεια μίας σπάτουλας αρχίζετε και σπρώχνετε τις άκρες που έχουν στερεοποιηθεί προς το εσωτερικό. 9) Περιμένετε κάθε φορά μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ψηθεί το ρευστό αυγό μέχρι να ξανά κάνετε την ίδια κίνηση. 10) Όταν ψηθεί η ομελέτα σας ρίχνετε και σκορπίζετε τα μύδια. 11) Σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι. 12) Αφήνετε την ομελέτα με τα μύδια λίγο να ψηθεί μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. 13) Μόλις ψηθεί η ομελέτα κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά. 14) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε επάνω από την ομελέτα με λίγο επιπλέον μαϊντανό. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην ομελέτα τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά ή καυτερή πάπρικα και να την κάνετε πικάντικη. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με βασιλικό ή δυόσμο. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με θυμάρι ή ρίγανη. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην ομελέτα ντομάτα ή ντοματάκια κονκασέ. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην ομελέτα κρεμμύδι ή σκόρδο. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε πατάτες. |
Καλή απόλαυση