Σπιτική μους σοκολάτας με μέντα
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 09/10/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά ) ( Μερίδες: 6 ) |
170 γραμ. σοκολάτα , ψιλοκομμένη 4 κουτ. σουπ. κονιάκ 170 γραμ. βούτυρο 4 αυγά 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη 1 πλάκα σοκολάτας με μέντα 1 πρέζα αλάτι |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα μεταλλικό μπολ πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά σπάτε και ρίχνετε τη σοκολάτα μέντας. 2) Σε 2 μπολ σπάτε τα αυγά και χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. 3) Συνεχίζετε προσθέτοντας το κονιάκ, το βούτυρο και τους κρόκους. 4) προσθέτετε στα ασπράδια το αλάτι και την ζάχαρη. 5) Με τη βοήθεια ενός κουταλιού χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να προκύψει μία μαρέγκα. 6) Προσθέτετε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας και βουτύρου. 7) Ανακατεύετε απαλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης μαρίζ. 8) Προσθέτετε την υπόλοιπη μαρέγκα. 9) Σε έναν τρίφτη τρίβετε την σοκολάτα. 10) Συνεχίζετε προσθέτοντας την τριμμένη σοκολάτα στο μείγμα που ετοιμάσατε. 11) Μοιράζετε την μους σε 6 ποτήρια. 12) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε την μους με ένα φυλλαράκι φρέσκιας μέντας. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την σοκολάτα γάλακτος με σοκολάτα λευκή ή σοκολάτα υγείας. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε την μους με φρέσκα φρούτα. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε με κομματάκια σοκολάτας. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη κρυσταλλική με καστανή ζάχαρη. |
Καλή απόλαυση