Σπιτική μους ροδάκινο
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 28/06/2023
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά ) ( Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά ) ( Μερίδες: 5-6 ) |
300 γραμ. ροδάκινα 300 γραμ. κρέμα καρύδας 2 κουτ.σουπ. κρυσταλλική στέβια 3 φύλλα ζελατίνης (x 2 γραμ.) |
Εκτέλεση |
1) Πλένετε σε άφθονο τρεχούμενο νερό τα ροδάκινα. 2) Σε ένα μπολάκι με κρύο νερό ρίχνετε την ζελατίνη σας. 3) Αφήνετε για 10 λεπτά την ζελατίνη μέχρι να μουλιάσει και να φουσκώσει. 4) Καθαρίζετε και βγάζετε την φλούδα από τα ροδάκινα. 5) Σε ένα μίξερ ρίχνετε τα ροδάκινα. 6) Ξεκινάτε το μίξερ και πολτοποιείτε τα ροδάκινα. 7) Σε μία κατσαρόλα επάνω σε χαμηλή φωτιά ρίχνετε τα ροδάκιναζ νερό, την κρυσταλλική στέβια και τις ζελατίνες στραγγισμένες. 8) Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. 9) Όταν ενσωματωθούν τα υλικά και διαλυθούν οι ζελατίνες αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 10) Αφήνετε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει. 11) Σε ένα μίξερ με σύρμα ρίχνετε την κρέμα καρύδας. 12) ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε την κρέμα μέχρι να αποκτήσει μία παχύρρευστη μορφή. 13) Μόλις η κρέμα αποκτήσει μία παχύρρευστη μορφή σταματάτε το μίξερ. 14) Συνεχίζετε προσθέτοντας την χτυπημένη κρέμα στο μείγμα φρούτων. 15) Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα. 16) Μοιράζετε την μους σε 5-6 ποτήρια. 17) Τοποθετείτε τα ποτήρια με τη μους στο ψυγείο και τα αφήνετε μέχρι να πήξουν. 18) όταν πήξουν καλά οι μους ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και αποσύρετε τα ποτήρια. 19) Γαρνίρετε με κομμένα ροδάκινα. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με άλλο φρούτο εποχής της αρεσκείας σας. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο ινδοκάρυδο. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στη μους ψηφίδες σοκολάτας. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με έτοιμη σαντιγί. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με κερασάκια μαρασκίνο. |
Καλή απόλαυση