Σπιτική μαρμελάδα μανταρίνι
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 05/09/2024
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 15 ώρες ) ( Χρόνος μαγειρέματος: 1 1/2 ώρα ) |
1 κιλό ακέρωτα μανταρίνια 200 γραμ. χυμός μανταρινιού, φρεσκοστυμμένος 700 γραμ. ζάχαρη 1 λοβό βανίλιας Λίγος χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος |
Εκτέλεση |
1) Στον νεροχύτη πλένετε σχολαστικά τα μανταρίνια. 2) Μεταφέρετε τα μανταρίνια σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά. 3) Καλύπτετε τα μανταρίνια με καυτό νερό και τα βράζετε για περίπου 20 λεπτά. 4) Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά. 5) Στραγγίζετε καλά τα μανταρίνια σας. 6) Προσθέτετε τα μανταρίνια σε μία λεκάνη με κρύο νερό. 7) Αφήνετε τα μανταρίνια στην λεκάνη για 2 ώρες περίπου αλλάζοντας ενδιάμεσα το νερό 3-4 φορές για να ξεπικρίσουν. 8) Όταν περάσουν οι 2 ώρες κόβετε τα μανταρίνια στην μέση οριζόντια με μαχαίρι και αφαιρείτε τα κουκούτσια. 9) Βάζετε τα μανταρίνια σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά. 10) Προσθέτετε ζάχαρη και αφήνετε για 15 λεπτά. 11) Όταν περάσουν τα 15 λεπτά προσθέτετε τον χυμό μανταρινιού και τον λοβό της βανίλιας ολόκληρο αφού πρώτα τον χαράξετε κατά μήκος. 12) Χαμηλώνετε την φωτιά και βράχετε την μαρμελάδα σας για 1 ώρα περίπου μέχρι να δέσει. 13) Μόλις περάσει η 1 ώρα αποσύρετε την μαρμελάδα από την φωτιά. 14) Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού. 15) Μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα. 16) Αφήνετε να κρυώσουν και αποθηκεύετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα μανταρίνια με πορτοκάλια. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρυσταλλική ζάχαρη με καστανή ζάχαρη. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην μαρμελάδα μπαχαρικά πχ κανέλα ή γλυκάνισο για να δώσετε επιπλέον άρωμα |
Καλή απόλαυση