Σπιτική λεμονάδα φράουλας
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 18/05/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά ) ( Χρόνος αναμονής: 2-3 ώρες ) ( Μερίδες: 6 ) |
6 κούπες νερό 600 γραμ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες 1 κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 1 1/2 κούπας φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού Τριμμένος πάγος ή παγάκια |
Εκτέλεση |
1) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό πλένετε καλά τις φράουλες. 2) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού καθαρίζετε τις φράουλες από τα κοτσάνια τους. 3) Κόβετε τις φράουλες στην μέση. 4) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε τα λεμόνια σας στην μέση. 5) Στύβετε τα λεμόνια σας σε ένα λεμονοστύφτη και κρατάτε τον χυμό τους. 6) Σε μία μέτρια κατσαρόλα επάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνετε το νερό και την ζάχαρη. 7) Με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύετε τα υλικά σας μέχρι να διαλυθεί και να λιώσει η ζάχαρη. 8) Μόλις διαλυθεί και λιώσει η ζάχαρη αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά. 9) Ακουμπάτε το σιρόπι σας σε ένα πάγκο εργασίας και το αφήνετε να κρυώσει. 10) Στην διάρκεια που κρυώνει το σιρόπι σας, ρίχνετε στον πολυκόφτη τις φράουλες με τον χυμό του λεμονιού. 11) Ελέγχετε αν το σιρόπι σας έχει κρυώσει εντελώς. 12) Εάν έχει κρυώσει εντελώς ρίχνετε 3 κούπες από το κρύο σιρόπι στον πολυκόφτη με τις φράουλες. 13) Ξεκινάτε τον πολυκόφτη και χτυπάτε τις φράουλες μέχρι να προκύψει ένας λείος πολτός. 14) Όταν προκύψει ένας λείος πολτός σταματάτε τον πολυκόφτη. 15) Αδειάζεται τον πολτό σας σε μία μεγάλη κανάτα. 16) Μέσα στην μεγάλη κανάτα με τον πολτό σας προσθέτετε το υπόλοιπο σιρόπι. 17) Με την βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός σύρματος χειρός ανακατεύετε τα υλικά σας. 18) Σπάζετε την κανάτα σας με ένα καπάκι. 19) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε την κανάτα με την λεμονάδα σας. 20) Κλείνετε την πόρτα του ψυγείου και αφήνετε την λεμονάδα σας μέσα σε αυτό για 2-3 ώρες μέχρι να . κρυώσει καλά. 21) Μόλις περάσουν οι 2-3 ώρες και κρυώσει καλά ή λεμονάδα σας, ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και αποσύρετε την κανάτα σας. 22) Σερβίρετε σε ποτήρια και διακοσμείτε με φρέσκες φράουλες. Καλή επιτυχία…. |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με κεράσια ή πορτοκάλια ή άλλα φρούτα επιθυμείτε. 2) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην λεμονάδα σας και άλλα φρούτα. 3) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην λεμονάδα σας έτοιμο σιρόπι του εμπορίου. 4) Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την κρυσταλλική ζάχαρη με καστανή. 5) Μπορείτε να γαρνίρετε την λεμονάδα σας με ροδέλες λεμονιού ή λάιμ. 6) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον χυμό λεμονιού με χυμό λάιμ. 7) Μπορείτε εάν θέλετε να σερβίρετε την λεμονάδα σας με παγάκια ή τριμμένο πάγο. |
Καλή απόλαυση