Σπιτική κρέμα πολέντα
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 17/10/2022
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά ) ( Μερίδες: 4-5 ) |
1 1/2 φλιτζ. τσαγ. φρέσκο γάλα ή εβαπορέ αραιωμένο 2 1/2 φλιτζ. τσαγ. νερό 3 φλιτζ. τσαγ. σταφίδα μαύρη ή ξανθή 1 1/2 φλιτζ. τσαγ. καλαμποκάλευρο 6-7 κουτ. σουπ. ζάχαρη Κανέλα ( προαιρετικά ) |
Εκτέλεση |
1) Σε μία λεκανίτσα διαλέγετε και ρίχνετε τις σταφίδες σας. 2) Σε μία κατσαρόλα με νερό επάνω στην φωτιά ρίχνετε τις σταφίδες σας. 3) Αφήνετε τις σταφίδες σας να βράσουν και να μαλακώσουν. 4) Όταν μαλακώσουν καλά οι σταφίδες σας χαμηλώνετε την φωτιά και προσθέτετε το γάλα, την ζάχαρη και στο τέλος το αλεύρι. 5) Ανακατεύετε τα υλικά σας με ένα σύρμα χειρός. 6) Αφήνετε τα υλικά σας επάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει η πολέντα σας. ( Να είσαστε επάνω από την κατσαρόλα γιατί πήζει εύκολα ). 7) Μόλις πήξει η κρέμα σας την κατεβάζετε από την φωτιά και την σερβίρετε σε 4-5 μπολάκια. 8) Πασπαλίζετε ( προαιρετικά ) με κανέλα. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την κανέλα με κακάο ή με σοκολάτα τριμμένη της αρεσκείας σας. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε την πολέντα σας με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην πολέντα σας κομματάκια κομπόστας. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα εποχής της αρεσκείας σας. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρυσταλλική ζάχαρη με καστανή και το γάλα με γάλα φυτικό. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε φρουί γλασέ. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψηφίδες σοκολάτας ή τρούφες σοκολάτας ή τρούφες πολύχρωμες. 8) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με φυτική έτοιμη σαντιγί. 9) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην πολέντα σας θρυμματισμένα μπισκότα. 10) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε σπόρους ρόδιου. |
Καλή απόλαυση