Σπιτική κρέμα κάστανου
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 30/03/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30-40 λεπτά για το βράσιμο των κάστανων + 10 – 15 λεπτά για την κρέμα ) ( Μερίδες: 6-8 ) |
1 κιλό κάστανα 150 γραμ. ζάχαρη 50 γραμ. φρέσκο βούτυρο 150 ml κρέμα γάλακτος 1 λοβός βανίλιας |
Εκτέλεση |
1) Σε άφθονο τρεχούμενο νερό πλένετε καλά τα κάστανα. 2) Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση ρίχνετε τα κάστανα. 3) Βάζετε την κατσαρόλα επάνω στην φωτιά και αφήνετε τα κάστανα σας να μαλακώσουν για περίπου 30-40 λεπτά. 4) Μόλις περάσουν τα 30-40 λεπτά και μαλακώσουν τα κάστανα σας, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά. 5) Σε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα νεροχύτη ρίχνετε τα βρασμένα κάστανα. 6) Ανοίγετε την βρύση του νερού και κρυώνετε τα κάστανα. 7) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού καθαρίζετε τα κάστανα από τον φλοιό και τις μεμβράνες εσωτερικά. 8) Τοποθετείτε τα κάστανα σας σε ένα μπλέντερ ή μούλτι. 9) Ξεκινάτε το μπλέντερ ή μούλτι και πολτοποιήτε τα κάστανα σε πουρέ. 10) Σταματάτε το μουλτι ή μπλέντερ και αδειάζεται τον πουρέ σε ένα μπολ. 11) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού σχίζετε τον λοβό βανίλιας κατά μήκος. 12) Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και τον λοβό βανίλιας αφού ξύσετε τα σποράκια μέσα στην κρέμα. 13) Τοποθετείτε την κατσαρόλα επάνω στην φωτιά και αφήνετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. 14) Με την βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 15) Όταν διαλυθεί ή ζάχαρη κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε την κρέμα σας στον πουρέ κάστανου. 16) Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας με την βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας. 17) Τοποθετείτε ξανά την κατσαρόλα σας επάνω σε χαμηλή φωτιά. 18) Αφήνετε την κρέμα σας επάνω στην φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να προκύψει ένας πολτός. 19) Όταν προκύψει ένας πολτός αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά. 20) Μέσα στον πουρέ κάστανου που φτιάξατε ρίχνετε το βούτυρο. 21) Ανακατεύετε ξανά με μία σπάτουλα τα υλικά σας μέχρι να λιώσει το βούτυρο. 22) Όταν λιώσει το βούτυρο αφήνετε την κρέμα σας να κρυώσει. 23) Σερβίρετε σε μπολ ή πιάτα ή την διατηρείτε στο ψυγείο. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε την κρέμα σας με τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος ή άσπρη σοκολάτα ή σοκολάτα φράουλα. 2) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε την κρέμα σας με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες ή ψηφίδες σοκολάτας. 3) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε την κρέμα σας με τριμμένο Ινδοκάρυδο. 4) Εάν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε την κρέμα σας με ένα βρασμένο κάστανο. 5) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας. 6) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε την κρέμα σας με τριμμένους ξηρούς καρπούς. 7) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην κρέμα σας ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού. |
Καλή απόλαυση