Σπιτική κις με φράουλες

Written by on 25/08/2023

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 140 λεπτά )
( Μερίδες: 12 )
Υλικά ( για την ζύμη )
250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμ. βούτυρο
1 αυγό
60 γραμ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Υλικά ( για την κρέμα )
500 ml γάλα
4 κρόκοι αυγών
100 γραμ. ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλιας
60 γραμ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
750 γραμ. φράουλες κομμένες στην μέση
2 κουτ. σουπ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
1) Σε μια λεκάνη με την βοήθεια ενός κόσκινου ρίχνετε και σουρώνετε το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι.

2) Σε ένα μπολ σπάτε και ρίχνετε το αυγό.

3) Συνεχίζετε προσθέτοντας το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και το σπασμένο αυγό.

4) Ανακατεύετε καλά με τα χέρια μέχρι η ζύμη να σφίξει.

5) Ζυμώνετε με δυνατές κινήσεις την ζύμη.

6) Πλάθετε την ζύμη σε μπάλα.

7) Κόβετε μια διάφανη μεμβράνη.

8) Τυλίγετε την ζύμη με την διάφανη μεμβράνη.

9) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε την ζύμη.

10) Κλείνετε την πόρτα του ψυγείου και αφήνετε την ζύμη να κρυώσει και να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.

11) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε το γάλα.

12) Προσθέτετε μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα την βανίλια και αφήνετε λίγο να βράσει.

13) Σε δύο μπολ σπάτε και χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια από τα αυγά για την κρέμα.

14) Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τους κρόκους από τα αυγά, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι.

15) Ανακατεύετε καλά με την βοήθεια ενός σύρματος.

16) Μόλις ζεσταθεί το γάλα το προσθέτετε μέσα στο μπολ με το μείγμα των αυγών.

17) Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις για να ψηθούν τα αυγά.

18) Μεταφέρετε την κρέμα ξανά στην κατσαρόλα επάνω σε χαμηλή φωτιά.

19) Ανακατεύετε την κρέμα μέχρι να δέσει.

20) Όταν δέσει η κρέμα σε μια ανοξείδωτη λεκάνη με την βοήθεια μίας σπάτουλας την αδειάζετε προσεχτικά.

21) Κόβετε μια διάφανη μεμβράνη.

22) Τοποθετείτε επάνω από την κρέμα την μεμβράνη ( για να μην δημιουργηθεί πέτσα ).

23) Αφήνετε στην άκρη την κρέμα μέχρι να φτιάξετε την τάρτα.

24) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε στην μέση τις φράουλες.

25) Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα επάνω στην φωτιά βάζετε τις κομμένες φράουλες.

26) Προσθέτετε μέσα στην κατσαρόλα με τις φράουλες την μαρμελάδα.

27) Ανακατεύετε απαλά να λιώσουν.

28) Αλεύρωνετε μια επιφάνεια εργασίας.

29) Όταν περάσει η μισή ώρα και ξεκουραστεί η ζύμη την αφαιρείτε από το ψυγείο.

30) Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε σε φύλλο πάχους 1 εκ. Την ζύμη.

31) Βουτυρώνετε μία ταρτιέρα.

32) Μεταρέρετε το φύλλο που ανοίξατε στην ταρτιέρα φροντίζοντας να καλύψει τα τοιχώματα.

33) Σκεπάζετε με μία λαδόκολλα.

34) Ρίχνετε επάνω από την ταρτιέρα με την λαδόκολλα όσπρια ή ρύζι.

35) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

36) Ανοίγετε τον προθερμάσμενο φούρνο και τοποθετείτε την τάρτα.

37) Κλείνετε την πόρτα του φούρνου και ψήνετε την τάρτα σας για περίπου μισή ώρα.

38) Μόλις περάσει η μισή ώρα ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αφαιρείτε την τάρτα.

39) Αφαιρείτε την λαδόκολλα.

40) Ανακατεύετε την κρέμα με τις φράουλες και απλώνετε το μείγμα επάνω από την τάρτα.

41) Επιστρέφετε την τάρτα στον φούρνο και ψήνετε για άλλα 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

42) Όταν περάσουν τα 25-30 λεπτά αφαιρείτε την τάρτα από τον φούρνο.

43) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε επάνω από την τάρτα και άλλες φρέσκιες φράουλες.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με κομμάτια σοκολάτας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το κάθε κομμάτι της τάρτας με μία μπάλα παγωτού.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με τριμμένο Ινδοκάρυδο.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην τάρτα σταφίδες.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

[There are no radio stations in the database]