Σπιτική κέτσαπ

Written by on 01/11/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά )
( Μερίδες: 2-3 )
250 ml χυμός ντομάτας
150 γραμ. καστανή ζάχαρη
100 ml λευκό ξύδι
1 κουτ. σουπ. πελτές ντομάτας
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι & τσίλι σε σκόνη ( προαιρετικά )
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1) Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σας.

2) Σε ένα μικρό κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο.

3) Αφήνετε να κάψει το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

4) Μόλις κάψει το ελαιόλαδο προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.

5) Σοτάρετε τα υλικά σας μέχρι να μαλακώσουν.

6) Συνεχίζετε προσθέτοντας τον πελτέ.

7) Σοτάρετε ακόμη για περίπου 1/2 λεπτό.

8) Σβήνετε με το λευκό ξύδι και παράλληλα προσθέτετε τον χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη.

9) Δυναμώνετε την φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση.

10) Όταν πάρει μία βράση χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 30 λεπτά με σκεπασμένο καπάκι.

11) Μόλις περάσουν τα 25 λεπτά ανοίγετε το καπάκι και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και 1 κουτ. σουπ. τσίλι
( προαιρετικά ).

12) Όταν περάσουν και τα 5 λεπτά που σας είχαν απομείνει και πάρει η σάλτσα σας μία λεία υφή την αποσύρετε
από την φωτιά.
( Προαιρετικά εάν θέλετε την περνάτε από το μούλτι για να αποκτήσει μία καλύτερη υφή ).

13) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε με φυλλαράκια μαϊντανού ή δυόσμου.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε καυτερές πιπεριές για να προκύψει μία πιο καυτερή σάλτσα.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 1 κουτ. γλ. μπούκοβο.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το λευκό ξύδι με ξύδι βαλσάμικο.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Music for All

17:00 17:59











Current show

Music for All

17:00 17:59