Σπιτική κέτσαπ πιπεριάς
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 28/09/2022
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά ) ( Μερίδες: 1 μικρό βαζάκι ) |
5 ψημένες κόκκινες πιπεριές 1 αλεσμένη ντομάτα 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/2 φλιτζ. τσαγ. νερό 2 κουτ. γλ. ξίδι 1/2 κουτ. γλ. γλυκιά πάπρικα Λίγη ρίγανη Λίγο κύμινο 1 κουτ. γλ. αλάτι 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη |
Εκτέλεση |
1) Πλένετε, καθαρίζετε και αφαιρείτε τα σπόρια από τις πιπεριές. 2) Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο σας. 3) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο. 4) Αφήνετε για 2-3 λεπτά το λάδι σας να κάψει. 5) Μόλις περάσουν τα 2-3 λεπτά και κάψει το λάδι σας προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο. 6) Παράλληλα σε ένα μπλέντερ ρίχνετε τις καθαρισμένες πιπεριές και το νερό σας. 7) Ξεκινάτε το μπλέντερ και αλέθετε τις πιπεριές σας μέχρι να ενσωματωθούν καλά για 2-3 λεπτά. 8) Όταν περάσουν τα 2-3 λεπτά και ενσωματωθούν καλά οι πιπεριές σας σταματάτε το μπλέντερ και αφαιρείτε τον πολτό σας από αυτό. 9) Ρίχνετε το μείγμα – πολτό στην κατσαρόλα με το σκόρδο επάνω στην φωτιά. 10) Συνεχίζετε προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα. 11) Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας με την βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας. 12) Αφήνετε τα υλικά σας επάνω στην φωτιά να πάρουν μία βράση και να δέσει η σάλτσα για 2-3 λεπτά. 13) Μόλις περάσουν τα 2-3 λεπτά πάρει μία βράση και δέσει η σάλτσα σας την κατεβάζετε από την φωτιά. 14) Αφήνετε την σάλτσα σας λίγο στην άκρη να κρυώσει. 15) Όταν κρυώσει η σάλτσα σας την ρίχνετε μέσα στο μπλέντερ και την πολτοποιείτε ακόμα μία φορά. 16) Μόλις πολτοποιηθεί ακόμα μία φορά η σάλτσα σας σταματάτε το μπλέντερ και την ρίχνετε μέσα σε αποστειρωμένα βαζάκια. 17) Σερβίρετε ή την διατηρείτε στο ψυγείο για περίπου 2 εβδομάδες. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην κέτσαπ σας τσίλι ή μπούκοβο ή πάπρικα καυτερή για να την κάνετε ακόμα πιο πικάντικη. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξίδι με ξίδι βαλσάμικο. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην σάλτσα σας ψιλοκομμένο κρεμμύδι. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην σάλτσα σας λίγη τριμμένη τρούφα μανιταριών. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη ζάχαρη & λίγο χυμό λεμονιού για να κάνετε την σάλτσα σας γλυκόξινη. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην σάλτσα σας ελιές χωρίς τον φλοιό τους. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο. |
Καλή απόλαυση