Σπιτική γλυκιά ομελέτα με σταφίδες και καρύδια
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 28/10/2021
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά ) ( Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά περίπου και για τις 2 ομελέτες ) ( Μερίδες: 2 ) |
Υλικά ( για τις ομελέτες ) 3 κουτ. σουπ. μαύρες σταφίδες 20 γραμ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ 4 αυγά 4 κουτ. σουπ. νερό 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελάδος 50 γραμ. καρύδια + 50 γραμ. τριμμένοι ξηροί καρποί ( για το πασπάλισμα ) 1 κουτ. γλ. σπόροι κόλιανδρου, τριμμένοι Υλικά ( για την γέμιση ) 100 γραμ. τυρί ανθότυρο ή τυρί κρέμα 1 κάψουλα βανιλίνη 3 κουτ. σουπ. μέλι 10-20 βατόμουρα |
Εκτέλεση ( για την γέμιση ) |
1) Πλένετε καλά τα βατόμουρα σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό. 2) Σε ένα κατσαρολάκι με νερό επάνω στην φωτιά ρίχνετε τα πλυμένα βατόμουρα. 3) Αφήνετε να βράσουν καλά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 4) Μόλις περάσουν τα 4-5 λεπτά και μαλακώσουν τα βατόμουρα σας τα αποσύρετε από την φωτιά. 5) Ρίχνετε τα βατόμουρα σας σε ένα μπλέντερ ή μίξερ χειρός ή πολυκόφτη και τα πολτοποιείτε. 6) Συνεχίζετε ρίχνοντας τα πολτοποιημένα βατόμουρα σε μία μεγάλη λεκάνη. 7) Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνετε και λιώνετε το ανθότυρο ή το τυρί κρέμα. 8) Ρίχνετε το λιωμένο ανθότυρο ή τυρί κρέμα μέσα στην λεκάνη με τα βατόμουρα. 9) Συνεχίζετε ρίχνοντας την βανιλίνη και 1 κουτ. σουπ. μέλι. 10) Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σας με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν και να προκύψει μία κρέμα. 11) Μόλις προκύψει μία κρέμα αφήνετε την γέμιση στην άκρη και ετοιμάζετε τις ομελέτες σας. |
Εκτέλεση ( για τις ομελέτες σας ) |
1) Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε τις σταφίδες με το ρούμι ή το κονιάκ και αφήνετε στην άκρη για 15 λεπτά μέχρι να μουλιάσουν καλά. 2) Σε ένα μπολ σπάτε και χτυπάτε τα αυγά σας μαζί με 4 κουτ. σουπ. νερό. 3) Σε ένα τηγάνι επάνω στην φωτιά ή μάτι κουζίνας ρίχνετε το βούτυρο. 4) Αφήνετε να λιώσει ελαφρώς ( με προσοχή να μην καεί ). 5) Μόλις λιώσει το βούτυρο ελαφρώς προσθέτετε τα καρύδια, τον κόλιανδρο και τις μουλιασμένες σταφίδες. 6) Αφήνετε να σοταριστούν για 2 λεπτά. 7) Μόλις περάσουν τα 2 λεπτά και σοταριστούν τα υλικά σας αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά. 8) Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά. 9) Χωρίζετε το μείγμα σας σε 2 μπολάκια. 10) Ξαναβάζετε το τηγάνι επάνω στην φωτιά και ρίχνετε το μείγμα από το 1 μπολάκι σας. 11) Κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού το μείγμα σας. 12) Αφήνετε την ομελέτα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά. 13) Μόλις ψηθεί η ομελέτα σας από την μία πλευρά την γυρνάτε και από την άλλη. 14) Μόλις πάρει η ομελέτα σας χρώμα και από τις 2 πλευρές την αποσύρετε από την φωτιά. 15) Βάζετε την ψημένη ομελέτα σας σε ένα πιάτο. 16) Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με την άλλη ομελέτα. 17) Μόλις ψηθούν και οι 2 ομελέτες σας τις γεμίζετε με 2-3 κουτ. σουπ. από την γέμιση σας. 18) Διπλώνετε στην μέση τις ομελέτες σας. 19) Γαρνίρετε εξωτερικά με 2-3 κουτ. σουπ. από την γέμιση σας ακόμη και πασπαλίζετε με τριμμένους ξηρούς καρπούς. 20) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τις ομελέτες σας με ζάχαρη άχνη ή κανέλα. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε τις ομελέτες σας με γλυκό του κουταλιού. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μαρμελάδα της αρεσκείας σας ( π.χ φράουλα, βερίκοκο, κεράσι κ.α.λ ). 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε σιρόπι της αρεσκείας σας ή πετιμέζι ή σιρόπι σβενδάμου. |
Καλή απόλαυση