Σπιτική γαριδόσουπα

Written by on 21/05/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 40-50 λεπτά )
( Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά )
( Μερίδες: 3-4 )
1 κιλό γαρίδες μέτριες
6 καρότα
6 πατάτες
100 γραμ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένος άνηθος
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση
1) Πλένετε καλά τις γαρίδες σας.

2) Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες τα καρότα σας.

3) Πλένετε, καθαρίζετε και τεμαχίζετε τις πατάτες σας σε τετραγωνάκια.

4) Πλένετε και ψιλοκόβετε τον άνηθο.

5) Στύβετε το λεμόνι σας σε έναν λεμονοστύφτη.

6) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο.

7) Αφήνετε το ελαιόλαδο σας να κάψει.

8) Μόλις κάψει το ελαιόλαδο σας προσθέτετε τις γαρίδες.

9) Αφήνετε τις γαρίδες σας να σοταριστούν για 3 λεπτά.

10) Ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να σοταριστούν και από τις 2 μεριές.

11) Όταν περάσουν τα 3 λεπτά και σοταριστούν και από τις 2 πλευρές οι γαρίδες σας πασπαλίζετε με
πάπρικα καπνιστή.

12) Αφαιρείτε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνετε λίγο τις γαρίδες σας να κρυώσουν.

13) Μόλις κρυώσουν λίγο οι γαρίδες σας τις καθαρίζετε και κρατάτε τα τσόφλια τους.

14) Βάζετε τις καθαρισμένες γαρίδες σας σε ένα μπολάκι.

15) Σε μία κατσαρόλα με νερό επάνω στην φωτιά ρίχνετε τα τσόφλια από τις γαρίδες.

16) Βράζετε τα υλικά σας για 10 λεπτά.

17) Όταν περάσουν τα 10 λεπτά κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά.

18) Σε ένα σουρωτήρι μέσα σε μία κατσαρόλα σουρώνετε τα τσόφλια από τις γαρίδες σας.
( Κρατάτε το ζουμί ).

19) Βάζετε την κατσαρόλα επάνω στην φωτιά με τον ζωμό και προσθέτετε τις τεμαχισμένες πατάτες
και τα καρότα σας.

20) Βράζετε τα υλικά σας για 15 λεπτά.

21) Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά και μαλακώσουν τα υλικά σας κατεβάζετε την κατσαρόλα από την
φωτιά.

22) Με την βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ πολτοποιείτε τα υλικά σας.

23) Όταν πολτοποιήσετε τα υλικά σας προσθέτετε τις χοντροκομμένες γαρίδες, το ελαιόλαδο, το αλάτι
και το πιπέρι.

24) Βάζετε τα υλικά σας σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά και προσθέτετε λίγο ζωμό.

25) Αφήνετε τα υλικά σας να βράσουν και να δέσει ο ζωμός.

26) Τέλος μόλις δέσει ο ζωμός αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά.

27) Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και λίγο πιπέρι.

28) Περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού.

29) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τις γαρίδες σας με καραβίδες.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά ή καυτερή πάπρικα
ή κόκκινο καυτερό πιπέρι για να κάνετε την σούπα σας πικάντικη.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τις πατάτες με γλυκοπατάτες.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ρύζι ή μανέστρα ή μακαρονάκι κοφτό.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε ψιλοκομμένες ντομάτες ή πελτέ ντομάτας και να κάνετε την
σούπα σας κόκκινη.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο σαφράμ.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε ψιλοκομμένα κρουτόν.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59