Σπιτικές τηγανίτες βρώμης με μήλο
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 27/08/2022
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά ) ( Μερίδες: 6 ) |
1 κούπα βρώμη 3/4 κουπ. τσαγ. γάλα 1 αυγό 1/2 μήλο τριμμένο ή ( κομματάκια ) 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια Λίγη μαργαρίνη ή λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο ( εάν δεν υπάρχει αντικολλητικό τηγάνι ή κρεπιέρα ) Μέλι ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας |
Εκτέλεση |
1) Πλένετε Καθαρίζετε και τρίβετε το μήλο σας στον τρίφτη ή το κόβετε σε κομματάκια. 2) Σπάτε το αυγό σας σε ένα μπολ. 3) Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη ή μπασίνα προσθέτετε όλα τα υλικά της συνταγή σας εκτός από τα μήλα και το βούτυρο ή το ηλιέλαιο. 4) Σε ένα μεγάλο μπολ ή μπασίνα ή λεκάνη προσθέτετε όλα τα υλικά της συνταγή σας εκτός από το μήλο. 5) Με την βοήθεια ενός κουταλιού ή μίας σπάτουλας ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν και να προκύψει ένας χυλός. 6) Αφήνετε στην άκρη τον χυλό σας για 5 λεπτά μέχρι να μουσκέψει η βρώμη. 7) Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά και μουσκέψει η βρώμη προσθέτετε το ξύσμα μήλου ή τα κομματάκια μήλου. 8) Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας με μία σπάτουλα σιλικόνης ή ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν. 9) Όταν ενσωματωθούν τα υλικά σας προσθέτετε την βανίλια. 10) Ανακατεύετε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί καλά η βανίλια με το υπόλοιπο μείγμα σας. 11) Μόλις ενσωματωθεί η βανίλια με το υπόλοιπο μείγμα σας τελειώνετε τις τηγανίτες σας. 12) Σε ένα μεγάλο τηγάνι επάνω στην φωτιά ή μία κρεπιέρα ρίχνετε μία μεγάλη κουτάλα από το μείγμα σας. 13) Με την βοήθεια της κουτάλας ή ενός ξύλου ειδικό για κρέπες απλώνετε το μείγμα της τηγανίτας σας επάνω στην κρεπιέρα ή ρίχνετε λίγο λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο ή μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και μία κουταλιά από την ζύμη σας σχηματίζοντας μία τηγανίτα. 14) Αφήνετε την τηγανίτα σας επάνω στην κρεπιέρα ή στο τηγάνι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. 15) Μόλις πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα η τηγανίτα σας με την βοήθεια μίας σπάτουλας την γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. 16) Όταν πάρει και από την άλλη πλευρά ένα χρυσαφένιο χρώμα η τηγανίτα σας με την βοήθεια της σπάτουλας ή μίας λαβίδας την αποσύρετε από το τηγάνι ή την κρεπιέρα. 17) Στρώνετε ένα απορροφητικό χαρτί σε μία πιατέλα ή ένα πιάτο. 18) Με την βοήθεια μίας σπάτουλας ή μίας λαβίδας αφαιρείτε την τηγανίτα σας από την κρεπιέρα ή το τηγάνι και την ακουμπάτε επάνω στο απορροφητικό χαρτί. 19) Κάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός σας ακουμπώντας όλες τις τηγανίτες που ετοιμάσατε επάνω στο απορροφητικό χαρτί. 20) Μόλις ετοιμάσετε όλες τις τηγανίτες και τελειώσει ο χυλός σας τις σερβίρετε. 21) Παίρνετε μία-μία τηγανίτα και την σερβίρετε σε πιάτο. 22) Επάνω στο πιάτο με την τηγανίτα σας ρίχνετε μέλι και την σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε σε κάθε τηγανίτα σας άλλα φρούτα εποχής κομμένα σε μικρά κομματάκια. 2) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε την τηγανίτα σας με σιρόπι της αρεσκείας σας. 3) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα και να κάνετε γραμμές σοκολάτας επάνω σε κάθε πιάτο σας. 4) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με κανέλα ή ζάχαρη άχνη. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τις τηγανίτες σας με τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τις τηγανίτες σας με φλούδες σοκολάτας ή τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τις τηγανίτες σας με τριμμένο Ινδοκάρυδο. 8) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε τις τηγανίτες σας με μία μπάλα παγωτού. 9) Εάν θέλετε μπορείτε να λιώσετε μαρμελάδα της αρεσκείας σας και να την περιχύσετε επάνω σε κάθε τηγανίτα σας. 10) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τις τηγανίτες σας με μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή oreo. |
Καλή απόλαυση