Σπιτικές Ρώσικες τηγανίτες πάνκεϊκς

Written by on 31/08/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 35 λεπτά )
( Μερίδες: 10+ )
300 γραμ. αλεύρι + ( 100 γραμ. επιπλέον )
100 γραμ. ζάχαρη
500 γραμ. γιαούρτι
3 αυγά
1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
Ελαιόλαδο ( για το τηγάνισμα )
Εκτέλεση
1) Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά σας.

2) Μέσα στα σπασμένα αυγά προσθέτετε την ζάχαρη.

3) Με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

4) Μόλις ασπρίσουν τα αυγά με την ζάχαρη προσθέτετε τις βανίλιες.

5) Συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σας.

6) Αφήνετε το μείγμα στην άκρη για περίπου 5 λεπτά να ηρεμήσει λίγο.

7) Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε το γιαούρτι και την σόδα.

8) Ανακατεύετε τα υλικά σας με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν και προσθέτετε το μείγμα με
τα αυγά και την ζάχαρη.

9) Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε σταδιακά τα 300 γραμ. αλεύρι.

10) Ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν και να δημιουργηθεί
ένας παχύρρευστος χυλός.
( Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο επιπλέον αλεύρι όχι περισσότερο από 100 γραμ. ).

11) Αφήνετε το μείγμα στην άκρη.

12) Σε ένα τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνετε ελαιόλαδο.

13) Αφήνετε το ελαιόλαδο σας να ζεσταθεί για 1-2 λεπτά.

14) Μόλις περάσουν τα 1-2 λεπτά και ζεσταθεί το λάδι σας παίρνετε 1-2 κουτ. σουπ. από τον χυλό που
έχετε αφήσει στην άκρη και σχηματίζετε μεσαία πάνκεϊκς.

15) Κάνετε την ίδια διαδικασία παίρνοντας χυλό σχηματίζοντας πάνκεϊκς μέχρι να γεμίσει το τηγάνι.

16) Τηγανίζετε τα πάνκεϊκς σας μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και να ροδίσουν.

17) Όταν πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και ροδίσουν τα πάνκεϊκς σας με την βοήθεια μίας λαβίδας
ή σπάτουλας τα γυρνάτε από την άλλη πλευρά.

18) Αφήνετε και από την άλλη πλευρά να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να ροδίσουν.

19) Στρώνετε ένα απορροφητικό χαρτί σε έναν δίσκο.

20) Μόλις ροδίσουν τα πάνκεϊκς σας και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα με την βοήθεια της λαβίδας
ή της σπάτουλας τα αποσύρετε από το τηγάνι.

21) Ακουμπάτε τα πάνκεϊκς σας στο απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αφήνετε να αποβάλουν το
περιττό λίπος τους.

22) Όταν αποβάλουν το περιττό λίπος τους στο απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα σερβίρετε σε
πιάτα ή πιατέλα.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στον χυλό σας καθαρισμένα και ψιλοκομμένα μήλα ή
αχλάδια ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο επιθυμείτε.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε τα πάνκεϊκς σας με μέλι ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος ή φράουλας και να την
περιχύσετε επάνω στις τηγανίτες σας.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τα πάνκεϊκς σας με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε τις τηγανίτες σας με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τις τηγανίτες σας με τριμμένο Ινδοκάρυδο.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τις τηγανίτες σας με θρυμματισμένα μπισκότα τύπου oreo ή
πτι μπερ.

9) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε με μπάλες παγωτού.

10) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε με γλυκό του κουταλιού.

11) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην ζύμη σας σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής
και να κάνετε τα πάνκεϊκς σας πολύχρωμα.

12) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην ζύμη σας κακάο ή τριμμένη σοκολάτα της αρεσκείας
σας.

13) Εάν θέλετε μπορείτε να λιώσετε μαρμελάδα της αρεσκείας και να την αλείψετε επάνω στις
τηγανίτες σας.

14) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη κρυσταλλική με καστανή ζάχαρη.

15) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στα πάνκεϊνκς σας ψηφίδες σοκολάτας ή σταφίδες.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59