Σπιτικές πάβλοβες ατομικές

Written by on 18/06/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά χωρίς το ψήσιμο )
( Χρόνος ψησίματος: 60-70 λεπτά περίπου )
( Βαθμοί ψησίματος: 80 σε προθερμασμένο φούρνο )
( Μερίδες: 10+ )
Υλικά ( για τις πάβλοβες )
130 γραμ. ασπράδια αυγών
100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
Χυμός από 1 λεμόνι
100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
160 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 καψουλάκι βανίλιας
Φυλλαράκια δυόσμου ( για το γαρνίρισμα )

Υλικά ( για την κρέμα )
300 γραμ. κρέμα γάλακτος
400 γραμ. τυρί κρέμα
Μαρμελάδα φράουλα
3 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
Φρούτα εποχής ( για το γαρνίρισμα )
Εκτέλεση ( για τις πάβλοβες σας )
1) Σε δύο μικρά μπολάκια σπάτε και χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια.

2) Σε ένα μίξερ με εξάρτημα το σύρμα ρίχνετε τα ασπράδια και τον χυμό λεμονιού.

3) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα ασπράδια σας μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

4) Μόλις αφρατέψουν και ασπρίσουν τα ασπράδια σας προσθέτετε την ζάχαρη κρυσταλλική.

5) Χτυπάτε τα ασπράδια σας για άλλα 6-7 λεπτά.

6) Όταν περάσουν τα 6-7 λεπτά προσθέτετε την ζάχαρη άχνη.

7) Χτυπάτε τα υλικά σας για άλλα 3 λεπτά μέχρι να προκύψει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

8) Μόλις προκύψει ένα ομογενοποιημένο μείγμα προσθέτετε το νισεστέ.

9) Χτυπάτε για 1-2 λεπτά ακόμη μέχρι να ενσωματωθεί το νισεστέ με τα υπόλοιπα υλικά σας.

10) Όταν ενσωματωθεί το νισεστέ με τα υπόλοιπα υλικά σας σταματάτε το μίξερ.

11) Βγάζετε το σύρμα χτυπώντας το καλά στον κάδο του μίξερ για να φύγει ότι υλικό έχει μείνει επάνω
του.

12) Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με τελείωμα έναν στρογγυλό κώνο ρίχνετε το μείγμα σας.

13) Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

14) Με την βοήθεια της σακούλας ζαχαροπλαστικής πιέζοντας την σχηματίζετε στρογγυλές μαρέγκες
μέχρι να γεμίσετε όλο το ταψί.

15) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 80 βαθμούς.

16) Μόλις προθερμανθεί ο φούρνος σας και φτάσει περίπου στους 80 βαθμούς ανοίγετε την πόρτα του
και τοποθετείτε το ταψί με τις μαρέγκες σας.

17) Ψήνετε τις μαρέγκες σας για περίπου 60-70 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας.

18) Όταν περάσουν τα 60-70 λεπτά βγάζετε τις μαρέγκες σας από τον φούρνο και ετοιμάζετε την
κρέμα.
Εκτέλεση ( για την κρέμα και το τελείωμα των γλυκών σας )
1) Σε ένα μίξερ με εξάρτημα το σύρμα ρίχνετε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη.

2) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να προκύψει μία αφράτη κρέμα που να στέκεται.

3) Όταν κρυώσουν καλά οι μαρέγκες σας προσθέτετε σε κάθε μαρέγκα μία κουταλιά μαρμελάδα.

4) Μόλις γεμίσετε τους μπεζέδες σας με την μαρμελάδα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με
τελείωμα έναν στρογγυλό κώνο βάζετε την κρέμα σας.

5) Γεμίζετε με την κρέμα σας όλους τους μπεζέδες σας.

6) Γαρνίρετε με λίγη ακόμη μαρμελάδα, φρούτα εποχής της αρεσκείας σας και φυλλαράκια δυόσμου.

7) Βάζετε τις πάβλοβες σας στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν λίγο και μόλις σταθεροποιηθούν
σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε τις πάβλοβες σας με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με θρυμματισμένα μπισκότα της αρεσκείας σας.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε με έτοιμα γλυκά του κουταλιού
( π.χ κεράσι, βύσσινο, φράουλα, σταφύλι κ.α.λ ).

5) Εάν θέλετε μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ή σοκολάτα λευκή
ή σοκολάτα φράουλα και να την περιχύσετε επάνω στο γλυκό σας.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην κρέμα σας μία κουταλιά κακάο ή μία-δύο κουταλιές
σοκολάτας και να κάνετε τις πάβλοβες σας σοκολατένιες.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες ή Ινδοκάρυδο.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε τις πάβλοβες σας με έτοιμο παγωτό της αρεσκείας σας.

9) Εάν θέλετε μπορείτε να χρωματίσετε τις πάβλοβες σας ρίχνοντας μέσα στους μπεζέδες σας 1-2
σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


Upcoming

Smash or Pass it

Γιατί δε μελετάτε;

20:00 21:59
















Upcoming

Smash or Pass it

Γιατί δε μελετάτε;

20:00 21:59