Σπιτικές λάβες σοκολάτας

Written by on 24/03/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά )
( Χρόνος αναμονής: 1 ώρα )
( Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά )
( Μερίδες: 6 )
180 γραμ. κουβερτούρα με 70% κακάο ( τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια )
250 γραμ. βούτυρο αγελάδας + λίγο ακόμη για τις φόρμες
4 αυγά
80 γραμ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
30 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για τις φόρμες
Λίγο κακάο ή ζάχαρη άχνη ( προαιρετικά για το πασπάλισμα )
Εκτέλεση
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά βάζετε νερό, μέσα στο
κατσαρολάκι τοποθετείτε ένα μπολ να ακουμπάει στο στόμιο του
κατσαρολιού.

2) Μέσα στο μπολ σπάτε σε κομμάτια την κουβερτούρα σας.

3) Ανακατεύετε με μία μαρίζ ( ελαστική σπάτουλα πλαστική ) μέχρι να
λιώσει η σοκολάτα σας ( ή βάζετε την κουβερτούρα σας σε ένα πλαστικό
μπολ και την λιώνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30
δευτερόλεπτα ).

4) Βάζετε το σύρμα στο μίξερ.

5) Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ σας τα αυγά με την ζάχαρη.

6) Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατεύσουν.

7) Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε το μείγμα σοκολάτας – βουτύρου.

8) Ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα.

9) Χτυπάτε το μείγμα σας για 30 δεύτερα και το σταματάτε.

10) Προσθέτετε το αλεύρι σας σιγά-σιγά.

11) Ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα να ενσωματωθεί καλά στο
μείγμα σας.

12) Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 6 ατομικές φόρμες τις κρεμ καραμελέ.

13) Μοιράζετε το μείγμα στις φόρμες σας.

14) Βάζετε τις φόρμες σας στην κατάψυξη για 1 ώρα.

15) Όταν περάσει η μία ώρα βγάζετε το μείγμα σας από την κατάψυξη.

16) Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

17) Ψήνετε τα γλυκά σας για 15 λεπτά ( Ανάλογα με τον φούρνο σας ).

18) Όταν περάσουν τα 15 λεπτά βγάζετε τις φόρμες σας από τον φούρνο.

19) Περιμένετε για 1 λεπτό.

20) Αναποδογυρίζετε σε πιάτα τα γλυκά σας.

21) Πασπαλίζετε με κακάο ή ζάχαρη άχνη ( προαιρετικά ).

22) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία….

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show









 



Current show