Σπιτικές κοκάδες

Written by on 01/05/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 70 λεπτά )
( Μερίδες: 16 + )
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/2 φλιτζ. τσαγ. φρέσκο γάλα
1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
2 φλιτζ. τσαγ τριμμένη καρύδα
1 ξύλο κανέλας
Τριμμένη καρύδα ( επιπλέον ) + τριμμένοι ξηροί καρποί
Εκτέλεση
1) Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε και αδειάζετε το γάλα.

2) Στο μπολ με το γάλα προσθέτετε την καρύδα.

3) Αφήνετε την καρύδα σας για 20 λεπτά μέσα στο γάλα σας να μουλιάσει για περίπου 20 λεπτά.

4) Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά και μουλιάσει η καρύδα σας την αφήνετε στην άκρη και εκτελείτε την
υπόλοιπη συνταγή.

5) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει καλά.

6) Μόλις λιώσει καλά το βούτυρο προσθέτετε το μείγμα καρύδας-γάλακτος που είχατε αφήσει στην
άκρη.

7) Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα υλικά σας να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά.

8) Συνεχίζετε προσθέτοντας το ξύλο κανέλας.

9) Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει το μείγμα σας και να αλλάξει ελαφρώς το χρώμα του.

10) Μόλις δέσει το μείγμα σας και αλλάξει ελαφρώς το χρώμα του το κατεβάζετε από την φωτιά.

11) Ρίχνετε και απλώνετε το μείγμα σας σε ένα πάγκο εργασίας.

12) Κόβετε μία μεμβράνη με την βοήθεια ενός μαχαιριού και σκεπάζετε το μείγμα σας.

12) Με την βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγετε σε μεγάλο φύλλο.

13) Όταν απλωθεί καλά το φύλλο σας βγάζετε την μεμβράνη.

14) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε το φύλλο σας σε τετράγωνα κομμάτια.

15) Αφήνετε το μείγμα σας να κρυώσει και να σφίξει για περίπου 30 λεπτά.

16) Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά και σφίξει το μείγμα σας το σερβίρετε σε πιάτα.

17) Πασπαλίζετε με επιπλέον τριμμένη καρύδα και ξηρούς καρπούς
( π.χ αμύγδαλα, σταφίδες, φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης κ.α.λ ).

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα σας 2-3 σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής
της αρεσκείας σας και να κάνετε τις κοκάδες σας πολύχρωμες.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα φρουί γλασέ.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα ή σοκολάτα λευκή ή σοκολάτα φράουλας σε
μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δεύτερα και να περιχύσετε τις κοκάδες σας.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τις κοκάδες σας με τριμμένη τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη
τρούφα.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε λιωμένη σοκολάτα της αρεσκείας σας σε ένα χωνί και να κάνετε
γραμμές σοκολάτας.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε στις κοκάδες σας κερασάκια μαρασκίνο ή γλυκό του κουταλιού.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Musicland

22:00 23:59









 



Current show

Musicland

22:00 23:59