Σπιτικές γεμιστές πατάτες με καπνιστό τόνο

Written by on 06/06/2023

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά )
( Μερίδες: 4 )
4 μεγάλες πατάτες
2 κονσέρβες καπνιστός τόνος
50 γραμ. καλαμπόκι
50 γραμ. αρακάς
1 κουτ. σουπ. αγελαδινό βούτυρο
200 γραμ. τυρί κρέμα
Χυμός από 1 λεμόνι
4-5 κλωναράκια άνηθος & μαϊντανός
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1) Πλένετε καλά τις πατάτες σας και τις βουρτσίζετε να φύγουν όλα τα χώματα.

2) Κόβετε ένα αλουμινόχαρτο και τυλίγετε τις πατάτες.

3) Τοποθετείτε τις τυλιγμένες πατάτες σε ένα ταψί.

4) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

5) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το ταψί με τις πατάτες.

6) Κλείνετε την πόρτα του φούρνου και ψήνετε τις πατάτες για 50 λεπτά ή 1 ώρα ανάλογα με τον
φούρνο.

7) Στην διάρκεια που ψήνονται οι πατάτες σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το
καλαμπόκι, τον αρακά και λίγο νερό.

8) Αφήνετε τον αρακά και το καλαμπόκι να βράσουν και να μαλακώσουν.

9) Όταν βράσουν και μαλακώσουν το καλαμπόκι και ο αρακάς κατεβάζετε το κατσαρολάκι από την
φωτιά.

10) Ανοίγετε την βρύση του νερού και κρυώνετε τον αρακά και το καλαμπόκι ελαφρώς.

11) Τοποθετείτε τον βρασμένο αρακά και το καλαμπόκι σε ένα σουρωτήρι.

12) Στραγγίζετε τα υγρά τους.

13) Μόλις περάσουν τα 50 λεπτά ή 1 ώρα και ψηθούν οι πατάτες ανοίγετε την πόρτα του φούρνου
και βγάζετε το ταψί.

14) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε ένα μικρό κομμάτι από την επάνω πλευρά τους.

15) Με την βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρείτε το εσωτερικό τους ψίχα και το τοποθετείτε σε ένα
μπολάκι.

16) Μέσα στο μπολάκι με την ψίχα ρίχνετε το βούτυρο.

17) Με την βοήθεια ενός πιρουνιού λιώνετε το βούτυρο μέσα στην ψίχα και τα ανακατεύετε μέχρι να
ενσωματωθούν.

18) Πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια σας.

19) Πλένετε και ψιλοκόβετε τις πιπεριές.

20) Πλένετε και ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον μαϊντανό.

21) Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, τον βρασμένο αρακά, το καλαμπόκι τον άνηθο και τον
μαϊντανό στο πουρέ με το βούτυρο.

22) Κόβετε στην μέση το λεμόνι και το στύβετε σε έναν λεμονοστύφτη.

23) Συνεχίζετε προσθέτοντας τον τόνο, τον χυμό λεμονιού, το τυρί κρέμα, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.

24) Ανακατεύετε καλά τα υλικά με την βοήθεια ενός κουταλιού μέχρι να ενσωματωθούν.

25) Όταν ενσωματωθούν τα υλικά με την βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζετε τις πατάτες.

26) Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά για να κάνετε τις πατάτες
πικάντικες.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα που θα γεμίσετε τις πατάτες και άλλα
είδη τυριών ( π.χ γκούντα, έμμενταλ, παρμεζάνα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι τριμμένο κ.α.λ ).

3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με φρυγανιά τριμμένη.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε αλλαντικά της αρεσκείας σας.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε πάπρικα γλυκιά ή καυτερή.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε ψιλοκομμένη ντομάτα.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον τόνο με άλλο είδος ψαριού.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show











Current show