Σπιτικές γαλακτοφέτες kinder
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 11/11/2021
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά ) ( Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά ) ( Συνολικός χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά ) ( Μερίδες: 12 ) |
Υλικά ( για τις γαλακτοφέτες ) 4 αυγά 50 γραμ. ζάχαρη 2 κουτ. σουπ. μέλι 2 κουτ. σουπ. γάλα 100 ml ηλιέλαιο 25 γραμ. τριμμένη φρυγανιά 20 γραμ. κακάο 30 γραμ. αλεύρι 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ Ρούμι ή κονιάκ ( προαιρετικά ) Υλικά ( για την γέμιση-κρέμα ) 200 ml συμπυκνωμένο γάλα ( εβαπορέ ) 50 γραμ. μέλι 150 ml γάλα 4 φύλλα ζελατίνης 200 ml κρέμα γάλακτος ( για σαντιγί ) |
Εκτέλεση ( για τις γαλακτόφετες ) |
1) Σε 2 μπολ σπάτε και χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. 2) Με ένα μίξερ χειρός χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μείγμα. 3) Μόλις φουσκώσει το μείγμα προσθέτετε το μέλι, το κονιάκ και το γάλα. 4) Συνεχίζετε προσθέτοντας σταδιακά το ηλιέλαιο. 5) Μόλις προσθέσετε σταδιακά το λάδι συνεχίζετε με όλα τα ξηρά συστατικά ( φρυγανιά, αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ ). 6) Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σας. 7) Τέλος προσθέτετε τα ασπράδια και μία πρέζα αλάτι. 8) Ανακατεύετε καλά. 9) Καλύπτετε 1 ταψί με μία λαδόκολλα. 10) Ρίχνετε το μισό από το μείγμα στο ταψί. 11) Αφήνετε το άλλο μισό να σταθεροποιηθεί μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο πάχος. 12) Χτυπάτε το ταψί πάνω στον πάγκο για να φύγουν οι φουσκάλες. 13) Ανάβετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. 14) Τοποθετείτε το ταψί σας στον φούρνο. 15) Ψήνετε το κέικ σας για 20-25 λεπτά. 16) Μόλις περάσουν τα 20-25 λεπτά ανοίγετε την πόρτα του φούρνου σας και ελέγχετε το κέικ σας με μία οδοντογλυφίδα. ( Αν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή αποσύρετε το κέικ σας από τον φούρνο ). ( Εάν όχι το ξαναβάζετε για άλλα 5 λεπτά ). 17) Όταν ψηθεί το κέικ σας το βγάζετε από τον φούρνο. 18) Επαναλαμβάνετε την διαδικασία και το ψήσιμο και με το υπόλοιπο μισό της ζύμης. 19) Ετοιμάζετε την κρέμα. |
Εκτέλεση ( για την κρέμα ) |
1) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε το γάλα και το αφήνετε να βράσει. 2) Μόλις βράσει το γάλα το αποσύρετε από την φωτιά. 3) Σε ένα μπολ με κρύο νερό προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης. 4) Αφήνετε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. 5) Μόλις μαλακώσουν τα φύλλα τα συμπιέζετε με τα χέρια σας και τα αφαιρείτε από το νερό. 6) Προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης στο μισό γάλα. 7) Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη σας. 8) Μόλις διαλυθεί η ζελατίνη σας προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα. 9) Ανακατεύετε συνεχώς. 10) Ρίχνετε στο μείγμα σας το μέλι και το συμπυκνωμένο γάλα εβαπορέ. 11) Τέλος χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να προκύψει μία σαντιγί. 12) Προσθέτετε τη σαντιγί στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά. 13) Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. 14) Τελειώνετε το γλυκό σας. |
Εκτέλεση ( για το τελείωμα του γλυκού ) |
1) Σε ένα ταψί ρίχνετε λίγη ζάχαρη άχνη. 2) Τοποθετείτε ένα φύλλο ψημένης ζύμης. 3) Βγάζετε την λαδόκολλα. 4) Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο. 5) Ανακατεύετε απαλά την κρέμα. 6) Απλώνετε την κρέμα πάνω στο ψημένο κέικ. 7) Τοποθετείτε το δεύτερο φύλλο κέικ από πάνω. 8) Πιέζετε ελαφρά. 9) Τέλος βάζετε την γαλακτόφετα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. 10) Μόλις περάσουν οι 2-3 ώρες βγάζετε την γαλακτόφετα από το ψυγείο. 11) Με ένα μαχαίρι κόβετε την γαλακτόφετα σας σε κομμάτια. 12) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τις γαλακτοφέτες σας με κοσκινισμένο κακάο. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κακάο στην γέμιση σας και να την κάνετε σοκολατένια. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας. |
Καλή απόλαυση