Σπιτικά chocolate chips cookies
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 02/02/2022
Υλικά ( χρόνος ψησίματος: 9 λεπτά ) ( Βαθμοί ψησίματος: 160 ) ( Μερίδες: 14 ) |
150 γραμ. αλεύρι βρώμης 120 γραμ. σταφίδες 25 γραμ. κακάο 1/2 κουπ. τσαγ. νερό 50 γραμ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας 2/3 κουτ. γλ. σόδα 1/4 κουτ. γλ. μπέικιν 1/4 κουτ. γκ. αλάτι 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 1,5 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας |
Εκτέλεση |
1) Μουλιάζετε τις σταφίδες για 10 λεπτά σε 1/2 κουπ. τσαγ. βραστό νερό. 2) Χτυπάτε μαζί τις σταφίδες με το νερό μέχρι να έχετε μία υφή μαρμελάδας. 3) Σε ένα μπολάκι ρίχνετε όλα τα στερεά υλικά μαζί με τις σταφίδες. 4) Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός. 5) Συνεχίζετε προσθέτοντας τα υγρά. 6) Ανακατεύετε καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης ( μαρίζ ). 7) Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας. 8) Δουλεύετε λίγο μέχρι να έχετε μία σφιχτή ζύμη. 9) Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς. 10) Πλάθετε σε 14 μπαλάκια την ζύμη και σχηματίζετε μπισκότα. 11) Στρώνετε μία λαδόκολλα ( χαρτί ψησίματος ) σε ένα ταψί. 12) Αλείφετε την λαδόκολλα με ελαιόλαδο. 13) Τοποθετείτε τα μπισκότα σας στην λαδόκολλα. 14) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το ταψί σας. 15) Ψήνετε τα μπισκότα σας για 9 λεπτά. 16) Μόλις περάσουν τα 9 λεπτά βγάζετε το ταψί από τον φούρνο. 17) Αφήνετε να κρυώσουν. 18) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Τα μπισκότα σας γίνονται μαλακά και διατηρούνται στο ψυγείο. 2) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην ζύμη σας χοντροσπασμένους ξηρούς καρπούς ( π.χ αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης κ.α.λ ). 3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με κανέλα σε σκόνη ή κακάο. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες. |
Καλή απόλαυση