Σπιτικά φασολάκια με κρέας και πατάτες

Written by on 22/03/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα περίπου )
( Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά )
( Μερίδες: 4 )
500 γραμ. κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε μικρά κομμάτια
600 γραμ. φασολάκια φρέσκα
4 πατάτες πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2 φλ. ελαιόλαδο
3 ποτήρια νερό
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 1/2 φλ. ντομάτα, τριμμένη
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
Ψιλοκομμένος μαϊντανός ( για γαρνίρισμα )
Εκτέλεση
1) Πλένετε και καθαρίζετε καλά το κρέας σας από τυχών λίπη.

2) Κόβετε το κρέας σας σε μικρά κομμάτια.

3) Σε μία κατσαρόλα με νερό επάνω στην φωτιά προσθέτετε το κρέας και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά.

4) Μόλις μαλακώσει καλά με ένα σουρωτήρι στραγγίζετε το νερό και το αφήνετε στην άκρη.

5) Καθαρίζετε και τρίβετε το κρεμμύδι σας στον τρίφτη.

6) Πλένετε καλά τις ντομάτες σας και αφαιρείτε τα κοτσάνια τους.

7) Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες σας.

8) Καθαρίζετε και πλένετε καλά τις πατάτες κόβοντας τις σε εν συνεχεία σε κύβους.

9) Σε μια μεγάλη κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο.

10) Αφήνετε να ζεσταθεί λίγο.

11) Στην συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, τα φασολάκια και το κρέας.

12) Σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα το κρέας σας.

13) Μόλις σοταριστεί καλά το κρέας σας και αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα σβήνετε με το νερό.

14) Τέλος προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τις ντομάτα, τις πατάτες και την ζάχαρη.

15) Αφήνετε να βράσουν καλά όλα τα υλικά σας και να απορροφήσει το φαγητό σας το νερό ώστε να
δημιουργηθεί μια πηχτή και δεμένη σάλτσα.

16) Μόλις απορροφήσει το φαγητό σας όλα τα υγρά του, μαλακώσουν οι πατάτες και δημιουργηθεί μια πηχτή,
δεμένη σάλτσα αποσύρετε από την φωτιά.

17) Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ( προαιρετικά ).

18) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχαρίσιο κρέας σας με χοιρινό κρέας ή με αρνί.

2) Επίσης μπορείτε να προσθέσετε μία κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας αραιωμένο με λίγο νερό για να γίνει πιο
κόκκινη η σάλτσα σας.

3) Εάν θέλετε μπορείτε για να έχει πιο έντονη γεύση το κρέας σας την ώρα που το σοτάρετε να το σβήσετε με
λίγο κρασί.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

50 Shades of Music

18:00 19:59









 



Current show

50 Shades of Music

18:00 19:59