Σπιτικά τσιμιτσάνγκα με κιμά κοτόπουλου
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 09/09/2022
Υλικά ( χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά ) ( Βαθμοί ψησίματος: 200 ) ( Μερίδες: 8 ) |
1 συσκευασία νωπό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου ( κομμένο σε κιμά ) 8 τορτίγιες 3/4 φλιτζ. τσαγ. σάλτσα ντομάτας 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κουτ. γλ. κύμινο σε σκόνη 1/2 κουτ. γλ. ρίγανη, τριμμένη 1 κουτ. γλ. αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγ. βούτυρο, λιωμένο Λίγο ελαιόλαδο Σάλτσα γουακαμόλε ( προαιρετικά για το σερβίρισμα ) Φυλλαράκια μαϊντανού ή δυόσμου ή βασιλικού ( για το γαρνίρισμα ) |
Εκτέλεση |
1) Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς. 2) Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι σας. 3) Καθαρίζετε και λιώνετε το σκόρδο σας σε ένα μπλέντερ. 4) Σε ένα πλαστικό μπολάκι βάζετε το βούτυρο. 5) Στον φούρνο μικροκυμάτων τοποθετείτε το μπολάκι με το βούτυρο και το ζεσταίνετε για 30 δεύτερα. 6) Σε ένα τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. 7) Σοτάρετε τα υλικά σας για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 8) Μόλις περάσουν τα 2-3 λεπτά και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα υλικά σας προσθέτετε τον κιμά την σάλτσα ντομάτας, το κύμινο, την ρίγανη και το αλάτι. 9) Σιγοβράζετε τα υλικά σας για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά σας. 10) Όταν περάσουν τα 5 λεπτά και εξατμιστούν τα περιττά υγρά σας κατεβάζετε το τηγάνι από την φωτιά. 11) Παίρνετε μία τορτίγια την βουτυρώνετε στην μία πλευρά της με το λιωμένο βούτυρο που ετοιμάσατε πριν. 12) Στην άλλη πλευρά της τορτίγιας σας βάζετε 1/3 κουτ. σουπ. από το μείγμα ντομάτας και κιμά που φτιάξατε πριν. 13) Κλείνετε την πίτα σας και με την βοήθεια ενός πιρουνιού σφραγίζετε τα άκρα της. 14) Κάνετε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες, τον κιμά και το βούτυρο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά σας. 15) Στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. 16) Τοποθετείτε μία-μία την τουρτίγια σας στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί. 17) Ανοίγετε την πόρτα του προθερμασμένου φούρνου και βάζετε το ταψί με τις τορτίγιες, ψήνετε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 18) Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά ψηθούν, ροδίσουν και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα οι τορτίγιες σας ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το ταψί. 19) Σερβίρετε τις τορτίγιες σας σε πιάτα συνοδεύοντας με ένα dip γουακαμόλε ( προαιρετικά ). 20) Γαρνίρετε το πιάτο σας με φυλλαράκια μαϊντανού ή δυόσμου ή βασιλικού. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στον κιμά σας πολύχρωμες πιπεριές. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε τις τορτίγιες σας με γιαούρτι. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τις τορτίγιες σας με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό ή άνηθο. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στις τορτίγιες σας τσίλι ή μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά ή καυτερή πάπρικα για να τις κάνετε πικάντικες. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά κοτόπουλου με κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στις τορτίγιες σας φρέσκο πιπέρι. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί. 8) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τον κιμά κοτόπουλου με αλλαντικά της αρεσκείας σας ( π.χ λουκάνικα, μπέικον, ζαμπόν, πάριζα, γαλοπούλα κ.α.λ ). 9) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τις τορτίγιες σας με σουσάμι άσπρο ή μαυροσούσαμο. 10) Εάν είστε vegan μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά κοτόπουλου με κιμά σόγιας και το βούτυρο με φυτικό βούτυρο. 11) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την τορτίγια με τορτίγια ολικής άλεσης. |
Καλή απόλαυση