Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά)
( Μερίδες 40 + )
( Υλικά για τα τουλουμπάκια )
330 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
6 γραμ. αλάτι
12 γραμ. ζάχαρη
250 γραμ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
3 μεγάλα αυγά
Λίγη βανίλια

( Υλικά για το σιρόπι )
1 κιλό ζάχαρη
500 ml νερό
120 ml γλυκόζη
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση ( για το σιρόπι )
1) Σε μία κατσαρόλα βάζετε την ζάχαρη, το νερό, την γλυκόζη και τον
χυμό από το λεμόνι.

2) Βράζετε όλα τα υλικά για 10 λεπτά.

3) Ανακατεύτε συνεχώς.

4) Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.
Εκτέλεση ( για τα τουλουμπάκια )
1) Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και
ζεσταίνετε μέχρι να πάρουν βράση.

2) Ανακατεύετε καλά.

3) Στην συνέχεια βάζετε το αλεύρι.

4) Με μία κουτάλα ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα
πλαϊνά.

5) Αφήνετε για λίγο το μείγμα να κρυώσει και να πέσει η θερμοκρασία
στους 45 βαθμούς για να μην ψηθούν τα αυγά.

6) Στην συνέχεια βάζετε τα αυγά και τη βανίλια.

7) Ανακατεύετε καλά με την κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

8) Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζετε ένα κορνέ ( νούμερο 12 ή 14)
( χοντρή και οδοντωτή άκρη ).

9) Βάζετε το μείγμα που έχετε φτιάξει πριν.

10) Προθερμαίνετε το λάδι στην φριτέζα.

11) Βουτάτε λίγο τη μύτη του κορνέ στο λάδι.

12) Πιέζετε τη σακούλα κόβοντας την ζύμη που τρέχει.

13) Ξανά βουτάτε λίγο τη μύτη μέσα στο ζεστό λάδι και ξανά κόβετε άλλο
ένα κομμάτι.

14) Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία έως ότου τελειώσει η ζύμη.

15) Τηγανίζετε τα τουλουμπάκια έως ότου πάρουν χρώμα.

16) Τα βγάζετε από το λάδι και τα βουτάτε με τρυπητή κουτάλα στο
σιρόπι αφήνοντας τα για δευτερόλεπτα.

17) Σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…

Καλή απόλαυση

Διαβάστε ακόμη:  Κάνεις δίαιτα; Σου έχουμε 3 LIGHT δροσιστικές συνταγές!

Αγγελος Αρχοντακης