Σπιτικά ταρτάκια twix
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 22/01/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά ) ( Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά ) ( Βαθμοί ψησίματος: 180 ) ( Τεμάχια: 12 ) |
Υλικά ( για την ζύμη ) 160 γραμ. αγελαδινό βούτυρο ( παγωμένο ) 340 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμ. ζάχαρη άχνη 1 βανίλια 2 κρόκοι αυγών 4 κουτ. σουπ. νερό Υλικά ( για την γέμιση ) 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα 250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος Νιφάδες αλατιού για το πασπάλισμα |
Εκτέλεση ( για τα ταρτάκια ) |
1) Στον κάδο του μίξερ με εξάρτημα το σύρμα ή σε ένα μπολ με ένα μίξερ χειρός ρίχνετε το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη. 2) Ξεκινάτε το μίξερ και χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το βούτυρο. 3) Σπάτε και χωρίζετε τα αυγά σας σε δύο μπολ χωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια. 4) Μόλις αφρατέψει το βούτυρο προσθέτετε σιγά-σιγά τους κρόκους αυγού. 5) Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σας και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. 6) Όταν δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί. 7) Μόλις ενσωματωθεί το αλεύρι σταματάτε το μίξερ. 8) Βγάζετε το σύρμα. 9) Αφαιρείτε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ. 10) Ακουμπάτε την ζύμη σας επάνω στον πάγκο εργασίας. 11) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε μία διαφανή μεμβράνη. 12) Επάνω στην διαφανή μεμβράνη ακουμπάτε την ζύμη. 13) Καλύπτετε καλά με την μεμβράνη την ζύμη. 14) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε την ζύμη σας. 15) Κλείνετε την πόρτα του ψυγείου και αφήνετε την ζύμη μέσα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. 16) Όταν περάσει η 1 ώρα ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και βγάζετε την ζύμη σας. 17) Ακουμπάτε την ζύμη σας επάνω στον πάγκο εργασίας. 18) Βάζετε επάνω στην ζύμη μία λαδόκολλα. 19) Με την βοήθεια ενός πλάστη ρολάροντας τον επάνω στην ζύμη την ανοίγετε σε στρογγυλό ή μακρόστενο φύλλο. 20) Αφαιρείτε την λαδόκολλα. 21) Με την βοήθεια ενός κουπ-πατ κόβετε την ζύμη σας στο μέγεθος των θηκών μέχρι να τελειώσει όλο το ζυμάρι. 22) Με την βοήθεια ενός πινέλου μέσα στο βούτυρο βουτυρώνετε όλες τις θήκες που θα τοποθετήσετε τα ταρτάκια. 23) Σε κάθε θήκη τοποθετείτε ένα ζυμαράκι. 24) Απλώνετε καλά το ζυμαράκι σας σε όλο το μήκος της θήκης. 25) Κάνετε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες θήκες. 26) Με την βοήθεια ενός πιρουνιού τρυπάτε όλα τα ζυμαράκια. 27) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 28) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε τις θήκες με τα ζυμαράκια. 29) Κλείνετε την πόρτα του φούρνου και ψήνετε τα ζυμαράκια σας στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 30) Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά ροδίσουν και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα ζυμαράκια σας ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε τις θήκες. 31) Αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν καλά τα ταρτάκια – ζυμαράκια. 32) Ετοιμάζετε την γέμιση για τα ταρτάκια – ζυμαράκια σας. |
Εκτέλεση ( για την γέμιση twix και το τελείωμα για τα ταρτάκια ) |
1) Σε κατσαρολάκι με νερό μέχρι να την μέση επάνω στην φωτιά τοποθετείτε επάνω στο χείλος του ένα μεταλλικό μπολάκι. 2) Μέσα στο μεταλλικό μπολάκι σπάτε σε μικρά κομμάτια και ρίχνετε την σοκολάτα. 3) Ανακατεύετε και αφήνετε την σοκολάτα σας να λιώσει. 4) Μόλις λιώσει η σοκολάτα σας κατεβάζετε το κατσαρολάκι από την φωτιά. 5) Σε ένα μπολ ανοίγετε και ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα σας. 6) Με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύετε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει λείο. 7) Όταν γίνει λείο το αφήνετε στην άκρη. 8) Μόλις κρυώσουν τα ταρτάκια σας παίρνετε το μπολ με την καραμέλα σας και με την βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνετε μία κουταλιά σε κάθε ταρτάκι. 9) Παίρνετε το δεύτερο μπολ με την σοκολάτα και με την βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζετε μέχρι επάνω τα ταρτάκια. 10) Αφήνετε τα ταρτάκια σας να κρυώσουν καλά. 11) Όταν κρυώσουν καλά τα ταρτάκια σας πασπαλίζετε με νιφάδες αλατιού. 12) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε τα ταρτάκια. 13) Κλείνετε την πόρτα του ψυγείου και αφήνετε τα ταρτάκια σας να σφίξει η κρέμα για περίπου 30 λεπτά. 14) Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά και σφίξει η κρέμα ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου βγάζετε τα ταρτάκια σας και τα σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την σοκολάτα κουβερτούρα με λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα φράουλα ή σοκολάτα γάλακτος. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τα ταρτάκια σας με τριμμένους ξηρούς καρπούς ( π.χ φιλέ αμυγδάλου, φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, καρύδια κ.α.λ ). 3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τα ταρτάκια σας με τριμμένο Ινδοκάρυδο. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στα ταρτάκια σταφίδες ή φρουί γλασέ. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να καραμελώσετε ξηρούς καρπούς και να διακοσμήσετε με αυτούς τα ταρτάκια. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα εποχής. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες. 8) Μπορείτε εάν θέλετε να κάνετε γραμμές με λιωμένη σοκολάτα. 9) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο ζυμάρι κακάο ή λιωμένη σοκολάτα. |
Καλή απόλαυση