Σπιτικά σπαγγέτι με σάλτσα pesto

Written by on 11/07/2021

image_print
Υλικά ( χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά για την σάλτσα + 4-5 λεπτά περίπου για τα σπαγγέτι )
( Μερίδες: 4-5 )
500 γραμ. σπαγγέτι ( μακαρόνια νούμερο 6 )

Υλικά ( για την σάλτσα pesto )
500 γραμ. ώριμες ξεφλουδισμένες & ξεσποριασμένες ντομάτες
100 γραμ. φρέσκο ricotto ή μαλακό κρεμώδης τυρί ή ανθότυρο
60 γραμ. παρμεζάνα ή grana padona, τριμμένη + λίγο ακόμη ( προαιρετικά για το πασπάλισμα )
80 γραμ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα
3 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή ξερή πιπεριά ( πεπεροτσίνο )
25-30 φύλλα από βασιλικό πλατύφυλλο
80 ml ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση ( για την σάλτσα pesto )
1) Σε ένα μούλτι ή σε ένα μίξερ βάζετε όλα τα υλικά για την σάλτσα pesto.

2) Ξεκινάτε το μίξερ ή μούλτι σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάτε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μία λεία κρέμα.

3) Μόλις σχηματιστεί μία λεία κρέμα σταματάτε το μίξερ ή μούλτι και αδειάζετε την σάλτσα pesto σε ένα μπολ.
Εκτέλεση ( για τα σπαγγέτι και το τελείωμα του φαγητού )
1) Σε μία κατσαρόλα επάνω στην φωτιά ρίχνετε νερό.

2) Στην συνέχεια προσθέτετε αλάτι και το αφήνετε να βράσει και να κοχλάσει.

3) Μόλις βράσει και κοχλάσει το νερό ρίχνετε τα σπαγγέτι σας.

4) Ανακατεύετε 1 φορά καλά και τα αφήνετε να βράσουν για 4-5 λεπτά ανάλογα πως τα θέλετε.

5) Μόλις περάσουν τα 4-5 λεπτά και βράσουν τα μακαρόνια σας κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά.

6) Σε ένα σουρωτήρι μέσα σε μία κατσαρόλα σουρώνετε τα σπαγγέτι και κρατάτε λίγο βρασμένο νερό.

7) Μόλις σουρώσετε τα σπαγγέτι τα ρίχνετε σε μία άδεια κατσαρόλα.

8) Συνεχίζετε προσθέτοντας την σάλτσα pesto.

9) Ανακατεύετε καλά.
( Εάν η σάλτσα pesto είναι πηκτή την αραιώνετε με λίγο βρασμένο νερό που κρατήσατε από τα μακαρόνια ).

10) Αλατοπιπερώνετε με προσοχή γιατί το τυρί που έχετε προσθέσει στην σάλτσα pesto είναι αλμυρό.

11) Σερβίρετε αμέσως.

12) Διακοσμείτε με φυλλαράκια βασιλικού.

13) Εάν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον τυρί και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Για να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες που θα χρησιμοποιήσετε για την σάλτσα pesto παίρνετε ένα μικρό κοφτερό
μαχαίρι και αφαιρείτε τον αμφαλό ( το υποπράσινο σημείο στην βάση του κοτσανιού της κάθε ντομάτας ).

2) Χαράζετε σταυρωτά κάθε ντομάτα στην βάση τους.

3) Βουτάτε κάθε ντομάτα σε καυτό νερό που κοχλάζει για 15 δεύτερα.

4) Αμέσως μετά βουτάτε τις ντομάτες σας σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο νερό ( στο οποίο έχετε βάλει και λίγα
παγάκια ).
( Έτσι η φλούδα χαλαρώνει και την βγάζετε πιο εύκολα τρίβοντας με το χέρι σας ).

5) Συνεχίζετε κόβοντας τις ντομάτες στα 4.

6) Αφαιρείτε με ένα κουτάλι τα σπόρια από κάθε ντομάτα.
( Μένουν 4 κομμάτια τα οποία κόβετε όπως θέλετε ).

7) Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα είδη τυριών ( π.χ κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα, γραβιέρα κ.α.λ ) ή άλλα είδη
ζυμαρικών ( π.χ βίδες, ταλιατέλες, πένες κ.α.λ ).

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show









 



Current show