Σπιτικά σουβλάκια κοτομπέικον
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 27/05/2022
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά ) ( Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά ) ( Βαθμοί ψησίματος: 180 στις αντιστάσεις ) ( Μερίδες: 6 ) |
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου 1 κουτ. σουπ. μέλι 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι 200 γραμ. μπέικον σε φέτες 2 κουτ. σουπ. ξίδι μπαλσάμικο 2-3 κλωναράκια θυμάρι Αλάτι & πιπέρι |
Εκτέλεση |
1) Πλένετε καλά τα φιλέτα σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό. 2) Σκουπίζετε τα φιλέτα σας σε απορροφητικό χαρτί. 3) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε τα φιλέτα σας σε μικρές μπουκιές. 4) Βάζετε τα κομμένα φιλέτα σας σε μία λεκάνη. 5) Τρίβετε το λεμόνι σας σε ένα τρίφτη ( κρατάτε το ξύσμα και το στύβετε σε ένα λεμονοστύφτη κρατώντας τον χυμό του ). 6) Σε ένα μπολάκι ρίχνετε το ελαιόλαδο το ξύσμα το χυμό του λεμονιού το μέλι, το μπαλσάμικο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. 7) Ανακατεύετε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά σας. 8) Ρίχνετε την σάλτσα-σος που φτιάξατε μέσα στην λεκάνη με τα κομμάτια του κοτόπουλου σας. 9) Ανακατεύετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου με την σος κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ στο κρέας με τα δάχτυλα. 10) Κόβετε μία μεμβράνη και σκεπάζετε τα μαριναρισμένα φιλέτα σας. 11) Βάζετε την λεκάνη στο ψυγείο και την αφήνετε μέσα σε αυτό για 1 ώρα τουλάχιστον. 12) Μόλις περάσει η μία ώρα βγάζετε την λεκάνη με τα μαριναρισμένα φιλέτα σας από το ψυγείο. 13) Κόβετε τις λωρίδες του μπέικον κάθετα στην μέση. 14) Τυλίγετε κάθε μία λωρίδα μπέικον σε ένα κομμάτι κοτόπουλου. 15) Περνάτε τα τυλιγμένα κομμάτια με μπέικον σε καλαμάκια για σουβλάκια. 16) Τοποθετείτε ένα τηγάνι επάνω σε μία φωτιά και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο. 17) Αφήνετε το ελαιόλαδο σας να κάψει καλά. 18) Μόλις κάψει καλά το ελαιόλαδο σας βάζετε τα καλαμάκια με τις μπουκιές κοτόπουλου και το μπέικον μέσα στο τηγάνι. 19) Αφήνετε τα καλαμάκια με τις μπουκιές μέσα στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 20) Όταν ροδίσουν και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και από τις 2 πλευρές με την βοήθεια μίας λαβίδας τα μεταφέρετε σε ένα ταψί ή σχάρα. 21) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. 22) Τοποθετείτε το ταψί σας στον προθερμασμένο φούρνο. 23) Ψήνετε τα κοτομπέικον σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 λεπτά. 24) Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά και πάρουν ένα καλό χρυσαφένιο χρώμα αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο. 25) Σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε τα κοτομπέικον σας με μία σος από μαγιονέζα και μουστάρδα. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε τα κοτομπέικον σας με σος κέτσαπ. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να ψιλοκόψετε μαϊντανό και να πασπαλίσετε τα κοτομπέικον σας. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε τα κοτομπέικον σας με πατάτες τηγανιτές ή τζατζίκι. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε τα κοτομπέικον σας με πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι κ.α.λ. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να κάνετε ένα σάντουιτς με ψωμί τοποθετώντας μέσα τα κοτομπέικον. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε ένα σάντουιτς με αράβικη πίτα και κοτομπέικον. |
Καλή απόλαυση