Σπιτικά σοκολατάκια τύπου Ferrero Rocher
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 07/02/2023
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 180 λεπτά ) ( Τεμάχια: 30 ) |
30 φουντούκια ή αμύγδαλα ( για την γέμιση ) 250 γραμ. γκοφρέτες φουντούκι ή με βανίλια 60 γραμ. λιωμένο βούτυρο Πραλίνα φουντουκιού με κακάο τύπου Μερέντα ή Nutella 300-400 γραμ. σοκολάτα γάλακτος και μισή κουβερτούρα 100 γραμ. φουντούκια, τριμμένα Λίγο λικέρ της αρεσκείας σας |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι ρίχνετε τις γκοφρέτες σας. 2) Ξεκινάτε το μπλέντερ ή μούλτι και χοντροσπάτε τις γκοφρέτες. 3) Σταματάτε το μπλέντερ ή μούλτι και αδειάζετε τις χοντροσπασμένες γκοφρέτες σε ένα μπολ. 4) Σε ένα μπρίκι επάνω στη φωτιά ή φούρνο μικροκυμάτων για 30 δεύτερα λιώνετε το βούτυρο. 5) Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο στη λεκάνη με τις χοντροσπασμένες γκοφρέτες. 6) Σε ένα μούλτι ρίχνετε τα φουντούκια και τα χοντροσπάτε. 7) Σταματάτε το μούλτι και αδειάζετε τα φουντούκια στη λεκάνη με το βούτυρο και τις γκοφρέτες. 8) Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ενός σύρματος χειρός ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. 9) Όταν προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε το μπολ με τα υλικά σε αυτό. 10) Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. 11) Βουτυρώνετε καλά μία φόρμα σιλικόνης ή μια παγοκύστη. 12) Γεμίζετε τη φόρμα σιλικόνης ή την παγοκύστη με το λιωμένο μείγμα. 13) Πατάτε καλά με τα δάχτυλα σας το μείγμα στο κέντρο κάθε θήκης. 14) Ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και τοποθετείτε τις θήκες με το μείγμα σας. 15) Αφήνετε το μείγμα για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει και να ξεκολλάει από τις φόρμες. 16) Μόλις περάσουν οι 1-2 ώρες ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και αποσύρετε τις θήκες. 17) Ξεφορμάρετε τα κομμάτια από τις θήκες. 18) Χωρίζετε τα κομμάτια σε δύο ίσες ποσότητες 15-15 ( αφήνετε τα μισά στην άκρη ). 19) Γεμίζετε κάθε κομμάτι από μία κουταλιά μερέντα. 20) Τοποθετείτε στο κέντρο κάθε κομματιού από ένα φουντούκι ή μισό αμύγδαλο και λίγα χοντροσπασμένα φουντούκια. 21) Συνεχίζετε σκεπάζοντας κάθε γεμιστό κομμάτι με τα υπόλοιπα 15 που είχατε αφήσει στην άκρη. 22) Κλείνετε καλά τις άκρες κάθε μπαλίτσας για να μη φύγει η γέμιση από έξω πλάθοντας τες σε στρογγυλό σχήμα. 23) Τοποθετείτε τις μπαλίτσες σε έναν δίσκο. 24) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε τον δίσκο με τις μπαλίτσες σας. 25) Κλείνετε την πόρτα του ψυγείου και αφήνετε τις μπαλίτσες σας για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν και να μαλακώσουν καλά. 26) Μόλις περάσει η 1 ώρα και σφίξουν και μαλακώσουν οι μπαλίτσες σας ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τις αποσύρετε. 27) Σε ένα κατσαρολάκι με νερό επάνω στη φωτιά τοποθετείτε στο χείλος του ένα ανοξείδωτο μεταλλικό μπολάκι. 28) Σπάτε σε κομμάτια τη σοκολάτα γάλακτος και τη ρίχνετε στο μπολάκι επάνω στη φωτιά. 29) Συνεχίζετε προσθέτοντας το λικέρ και τα τριμμένα φουντούκια. 30) Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας με μία σπάτουλα σιλικόνης ( μαρίζ ) μέχρι να ενσωματωθούν. 31) Όταν ενσωματωθούν τα υλικά βουτάτε σιγά-σιγά ένα-ένα με τη βοήθεια δύο πιρουνιών τα σοκολατάκια σας. 32) Σε μία πιατέλα στρώνετε μία λαδόκολλα. 33) Τοποθετείτε τα βουτηγμένα στη σοκολάτα μπαλάκια επάνω στην πιατέλα με τη λαδόκολλα. 34) Αφήνετε λίγο να κρυώσουν τα σοκολατάκια. 35) Μόλις κρυώσουν τα σοκολατάκια σας θα ξεφορμάρετε από τη λαδόκολλα. 36) Στρώνετε χάρτινα χαρτάκια επάνω σε έναν δίσκο. 37) Ακουμπάτε σε κάθε χάρτινο χαρτάκι από ένα σοκολατάκι. 38) Τοποθετείτε τα σοκολατάκια στο ψυγείο να παγώσουν καλά και να σφίξουν. 39) Όταν παγώσουν και σφίξουν καλά τα σοκολατάκια σας τα σερβίρετε ή τα διατηρείτε στο ψυγείο και τα σερβίρετε όποτε θέλετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να να αντικαταστήσετε τη σοκολάτα γάλακτος με άλλη σοκολάτα της αρεσκείας σας ( π.χ λευκή σοκολάτα, σοκολάτα φράουλας ή σοκολάτα κουβερτούρα κ.α.λ ). 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα χοντροσπασμένα φουντούκια με άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ( π.χ φιστίκια Αιγίνης, φιστίκια αράπικα κ.α.λ ). 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες μέσα στη γέμιση. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τα σοκολατάκια σας με τριμμένο Ινδοκάρυδο. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τα σοκολατάκια με τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε τη σοκολάτα κουβερτούρα και να κάνετε γραμμές σοκολάτας επάνω στα σοκολατάκια σας. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στα σοκολατάκια κομμένα φρουί γλασέ ή φρούτα εποχής. 8) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το λικέρ με προτό της αρεσκείας σας ( π.χ κονιάκ, βότκα, τσίπουρο κ.α.λ ). 9) Εάν θέλετε μπορείτε να θρυμματίζετε μπισκότα και να τα προσθέσετε μέσα στη γέμιση σας. |
Καλή απόλαυση