Σπιτικά ρολάκια πίτσας με αραβική πίτα
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 30/11/2022
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά ) ( Μερίδες: 4-5 ) |
Υλικά ( για την αραβική πίτα ) 4 φέτες ζαμπόν 4 αραβικές πίτες 4 χωριάτικα λουκάνικα 200 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες 1 φλιτζ. τσαγ. τριμμένη μοτσαρέλα ( μπαστούνι ) 1 φλιτζ. τσαγ. παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένα Υλικά ( για την σάλτσα ) 400 γραμ. ντοματάκια κονκασέ ( 1 συσκευασία ) 2-3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη 1 κουτ. σουπ. ξίδι 1 κουταλάκι αποξηραμένα μυρωδικά ( βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι ) 1 πρέζα ζάχαρη Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
Εκτέλεση ( για την προετοιμασία ) |
1) Πλένετε καλά τα μανιτάρια σας σε άφθονο τρεχούμενο νερό. 2) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε τα μανιτάρια σας σε φέτες. 3) Σε ένα μούλτι ή μπλέντερ ρίχνετε την μοτσαρέλα σας και την τρίβετε. 4) Σε ένα μούλτι ή μπλέντερ ρίχνετε την παρμεζάνα ή το πεκορίνο σας και την τρίβετε. 5) Καθαρίζετε το σκόρδο με την βοήθεια ενός μαχαιριού και το ψιλοκόβετε. 6) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ψιλοκόβετε τα λουκάνικα σας. 7) Βάζετε τα λουκάνικα σας σε ένα μπολ. 8) Ετοιμάζετε την σάλτσα σας. |
Εκτέλεση ( για την σάλτσα σας ) |
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω σε δυνατή φωτιά ρίχνετε όλα τα υλικά για την σάλτσα σας. ( 400 γραμ. ντοματάκια κονκασέ, 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη, 2- 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο, 1 κουτ. σουπ. ξίδι, 1 κουτ. γλ. αποξηραμένα μυρωδικά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ) 2) Αφήνετε τα υλικά σας να βράσουν για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 3) Όταν περάσουν τα 5-6 λεπτά αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνετε στην άκρη. 4) Τελειώνετε την υπόλοιπη συνταγή. |
Εκτέλεση ( για το τελείωμα της συνταγής σας ) |
1) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι επάνω στην φωτιά ρίχνετε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα. 2) Με την βοήθεια μίας κουτάλας πατάτε τα λουκάνικα μέχρι να διαλυθούν για 2-3 λεπτά. 3) Όταν περάσουν τα 2-3 λεπτά και διαλυθούν τα λουκάνικα προσθέτετε τα μανιτάρια. 4) Αλατοπιπερώνετε. 5) Ψήνετε τα υλικά σας μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους για περίπου 5 λεπτά. 6) Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά και απορροφηθούν όλα τα υγρά τους αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά . 7) Ρίχνετε τα υλικά σας από το τηγάνι σε ένα μπολ. 8) Στο τηγάνι που σοτάρατε τα λουκάνικα βάζετε μία αραβική πίτα. 9) Τοποθετείτε το τηγάνι με την αραβική πίτα επάνω στην φωτιά. 10) Αλείφετε την πίτα σας με 2-3 κουτ. σουπ. σάλτσα ντομάτας. 11) Απλώνετε στην πίτα σας μία φέτα ζαμπόν. 12) Πασπαλίζετε την πίτα σας με το 1/4 των τυριών. 13) Συνεχίζετε Πασπαλίζοντας την πίτα σας με το 1/4 κουτ. σουπ. του μείγματος λουκάνικα – μανιτάρια. 14) Αφήνετε τα τυριά σας να λιώσουν. 15) Όταν λιώσουν τα τυριά σας με την βοήθεια μίας κουτάλας τρυπητής μεταφέρετε την πίτα σας σε ένα πάγκο εργασίας. 16) Γυρίζετε την πίτα σας σε σφιχτό ρολό. 17) Αφήνετε την πίτα σας επάνω στον πάγκο να σταθεί για 1-2 λεπτά με την ένωση προς τα κάτω. 18) Μόλις περάσουν τα 1-2 λεπτά και σταθεί ή πίτα σας με την βοήθεια ενός μαχαιριού την κόβετε σε λεπτές φέτες. 19) Πιέζετε με τα χέρια σας προς τα κάτω προσεχτικά τις πίτες σας μέχρι να προκύψει ένα στρογγυλό πιτάκι. 20) Κάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα πιτάκια σας και τις υπόλοιπες πίτες και υλικά. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην αραβική πίτα σας μαρούλι. 2) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην πίτα σας ντομάτες κομμένες σε ροδέλες. 3) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην πίτα σας και άλλα είδη αλλαντικών ( π.χ μπέικον, μουρταδέλα, σαλάμι αέρος, γαλοπούλα καπνιστή, κ.τ.λ.) 4) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο ρολάκια σας άλλα είδη τυριών ( π.χ γκούντα, έμμενταλ, γραβιέρα, κεφαλοτύρι τριμμένο, ροκφόρ, κ.τ. λ ) 5) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην πίτα σας μαρούλι και τόνο αφαιρώντας τα υπόλοιπα. 6) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μαγιονέζα ή κέτσαπ ή μουστάρδα. 7) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε ελιές κομμένες σε ροδελές. |
Καλή απόλαυση