Σπιτικά παγωτά Snickers

Written by on 26/06/2022

image_print
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά + το ψυγείο )
( Μερίδες: 8 )
600 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμ. αλατισμένα φιστίκια ( πίνατς )
100 ml καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
400 ml καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, κρύο
500 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
Εκτέλεση
1) Ανοίγετε από την συσκευασία το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα ( 400 ml ) και το ρίχνετε σε μία
μεγάλη λεκάνη.

2) Με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός το χτυπάτε μέχρι να αφρατεύσει.

3) Μόλις αφρατεύσει καλά το ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα ανοίγετε και προσθέτετε τα 600 ml από
την κρύα κρέμα γάλακτος.

4) Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά σας και να πάρουν μία υφή
γιαουρτιού.

5) Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σας και πάρουν μία υφή γιαουρτιού σταματάτε το μίξερ.

6) Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί που να εξέχει αρκετά από αυτήν μία αλουμινένια φόρμα μίας
χρήσης.

7) Ρίχνετε μέσα στην αλουμινένια φόρμα το μείγμα που φτιάξατε παραπάνω.

8) Κόβετε μεμβράνη τροφίμων και καλύπτετε εφαρμοστά την επιφάνεια της αλουμινένιας φόρμας.

9) Ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και τοποθετείτε την φόρμα σας σε αυτήν.

10) Αφήνετε το παγωτό σας για τουλάχιστον 6 ώρες στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.

11) Όταν περάσουν οι 6 ώρες βγάζετε την φόρμα με το παγωτό σας από την κατάψυξη και την
ακουμπάτε σε έναν πάγκο εργασίας.

12) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ξεφορμάρετε το παγωτό σας στα πλαϊνά.

13) Τοποθετείτε σε μία πιατέλα ένα αντικολλητικό χαρτί.

14) Αναποδογυρίζετε το παγωτό σας στην πιατέλα ( δεν αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί ).

15) Με την βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου για παγωτά σκουπ αφαιρείτε κατά μήκος ποσότητες
παγωτού ή εάν δεν έχετε το ειδικό εργαλείο σκουπ με την βοήθεια ενός μαχαιριού το κόβετε σε
κάθετες μικρές σε πάχος λωρίδες δημιουργώντας μακρόστενες κοιλότητες-μπαστουνάκια.

16) Σε μία λεκάνη ανοίγετε και ρίχνετε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.

17) Μέσα στην λεκάνη με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα ρίχνετε 50 γραμ. αλατισμένα φιστίκια.

18) Ανακατεύετε απαλά τα υλικά σας με μία σπάτουλα σιλικόνης μαρίζ.

19) Ρίχνετε και απλώνετε το μείγμα που φτιάξατε με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και τα
αλατισμένα φιστίκια επάνω στις λωρίδες που είχατε φτιάξει προηγουμένως και τις είχατε
ακουμπήσει στην πιατέλα.

20) Σηκώνετε το αντικολλητικό χαρτί με τα παγωτά σας με προσοχή και το τοποθετείτε μέσα στην
φόρμα.

21) Ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και τοποθετείτε την φόρμα με τα παγωτά σας στην κατάψυξη.

22) Αφήνετε τα παγωτά σας στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες.

23) Στην διάρκεια που κρυώνουν και παγώνουν τα παγωτά σας στην κατάψυξη σε ένα μπολ σπάτε την
σοκολάτα κουβερτούρα υγείας.

24) Σε ένα κατσαρολάκι με νερό επάνω στην φωτιά τοποθετείτε το μπολ με την σπασμένη
κουβερτούρα προσέχοντας να εφάπτεται καλά στο χείλος του κατσαρολιού.

25) Αφήνετε την σοκολάτα σας να λιώσει ανακατεύοντας την σε τακτά χρονικά διαστήματα με μία
σπάτουλα σιλικόνης ( μαρίζ ).
( Εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων τοποθετείτε το μπολ με την σπασμένη κουβερτούρα σε αυτόν
και την αφήνετε να λιώσει για περίπου 30 δεύτερα ).

26) Μόλις περάσουν τα 30 δεύτερα βγάζετε το μπολ με την σοκολάτα σας από τον φούρνο
μικροκυμάτων και ανακατεύετε καλά την σοκολάτα σας με μία σπάτουλα σιλικόνης ( μαρίζ ).

27) Όταν περάσουν οι 2 ώρες και παγώσουν τα παγωτά σας ανοίγετε την πόρτα της κατάψυξης και τα
αποσύρετε από αυτήν.

28) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ξεφορμάρετε τα παγωτά σας από την φόρμα του.

30) Αναποδογυρίζετε τα παγωτά σας επάνω σε έναν δίσκο.

31) Τέλος περιχύνετε τα παγωτά σας με την λιωμένη σοκολάτα υγείας.

32) Με την βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης καλύπτετε καλά όλες τις επιφάνειες και τα πλαϊνά των
παγωτών σας.

33) Ανοίγετε την κατάψυξη και βάζετε τον δίσκο με τα παγωτά σας.

34) Αφήνετε την σοκολάτα που έχετε περιχύσει επάνω στα παγωτά σας να κρυώσει και σφίξει.

35) Μόλις κρυώσει και σφίξει η σοκολάτα σας σε κάθε παγωτό σας τα βγάζετε από την κατάψυξη
και τα σερβίρετε.

Καλή επιτυχία…
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας
1) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε και άλλη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων
και να την βάλετε σε ένα χωνί και να κάνετε γραμμές σοκολάτας επάνω στα παγωτά σας.

2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τα smickers σας πριν τα βάλετε στην κατάψυξη και
παγώσει η σοκολάτα με θρυμματισμένα φιστίκια.

3) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τα snickers σας με τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη
τρούφα ή Ινδοκάρυδο.

4) Μπορείτε εάν θέλετε να κάνετε γραμμές επάνω στα snickers σας με λιωμένη καραμέλα.

5) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε τα snickers σας με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας.

6) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε τα snickers σας με φλούδες σοκολάτας.

7) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο παγωτό σας θρυμματισμένα μπισκότα τύπου oreo
ή πτι-μπερ.

8) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην γέμιση των snickers σας αποξηραμένα φρούτα ή
φρουί γλασέ.

9) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση φρούτα εποχής ή να τα συνοδέψετε με τα παγωτά.

10) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την σοκολάτα κουβερτούρα υγείας με σοκολάτα λευκή
ή σοκολάτα φράουλας ή σοκολάτα φιστίκι.

Καλή απόλαυση

Αγγελος Αρχοντακης

image_print

CityVibes.gr

Read, Listen, Feel

Current track

Title

Artist


 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59









 



Current show

Group Therapy

16:00 17:59