Σπιτικά μπισκότα πτι μπερ
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 22/05/2022
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 50 λεπτά ) ( Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά ) ( Βαθμοί ψησίματος: 180 ) ( Μερίδες: 20 κομμάτια περίπου ) |
250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 1 βανίλια 100 γραμ. βούτυρο αγελάδος 100 γραμ. ζάχαρη της αρεσκείας σας 70 ml νερό |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά ρίχνετε το νερό, το βούτυρο και τη ζάχαρη. 2) Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι τα υλικά σας. 3) Αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. 4) Όταν περάσουν τα 5 λεπτά κατεβάζετε το κατσαρολάκι από την φωτιά. 5) Μεταφέρετε τα βρασμένα υλικά σας σε ένα άλλο κρύο σκεύος. 6) Αφήνετε να κρυώσουν για 30 λεπτά. 7) Ανακατεύετε τα υλικά σας σε τακτά χρονικά διαστήματα ( για να μην πιάσει κρούστα ). 8) Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σας. 9) Ανακατεύετε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά σας με ένα κουτάλι. 10) Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σας στο μπολ με το κρύο σιρόπι. 11) Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να προκύψει μία ομοιογενής ζύμη. 12) Όταν προκύψει μία ομοιογενής ζύμη κόβετε μία μεμβράνη με την βοήθεια ενός μαχαιριού. 13) Ακουμπάτε την ζύμη στην μεμβράνη σας. 14) Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε την ζύμη σας σε τετράγωνο σχήμα. 15) Καλύπτετε την ζύμη σας με την υπόλοιπη μεμβράνη. 16) Βάζετε την ζύμη σας στο ψυγείο για να σφίξει. 17) Όταν σφίξει η ζύμη την βγάζετε από το ψυγείο και την ακουμπάτε σε έναν πάγκο εργασίας. 18) Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε όσο μπορείτε ένα τετράγωνο σχήμα 1/2 εκ. πάχους. ( Τα μπισκότα φουσκώνουν ελάχιστα ). 19) Με την βοήθεια μιας ροδέλας που κάνει ζιγκ-ζαγκ κόβετε στις άκρες τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων 6 χ 5 εκ. ( Σφραγίζετε εάν θέλετε με κάποια σφραγίδα της επιλογής σας ). 20) Με την βοήθεια ενός πιρουνιού κάνετε 4 οριζόντιες τρυπούλες και 5 κάθετες τρυπούλες σε κάθε μπισκότο. 21) Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και μεταφέρετε το φύλλο ζύμης στο ταψί. 22) Βάζετε το ταψί στο ψυγείο για να παγώσουν τα μπισκότα σας πολύ καλά. 23) Μόλις παγώσουν πολύ καλά τα μπισκότα τα βγάζετε από το ψυγείο. 24) Βγάζετε την λαδόκολλα με τα μπισκότα από το ταψί προσεχτικά και την ακουμπάτε σε έναν πάγκο εργασίας. 25) Με την βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε τα μπισκότα σας σε τετράγωνες φέτες. 26) Τοποθετείτε τις τετράγωνες φέτες σε ένα ταψί. 27) Ανάβετε και προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. 28) Τοποθετείτε το ταψί με τα μπισκότα σας στον προθερμασμένο φούρνο. 29) Ψήνετε τα μπισκότα σας στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 30) Όταν περάσουν τα 20 λεπτά, ψηθούν και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα μπισκότα σας αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο. 31) Ακουμπάτε το ταψί σε έναν πάγκο εργασίας και το αφήνετε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν τα μπισκότα σας. 32) Μόλις κρυώσουν και σταθεροποιηθούν τα μπισκότα σας τα σερβίρετε ή τα μεταφέρετε σε ένα μεταλλικό κουτί για να διατηρηθούν περισσότερο. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής αλέσεως. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην ζύμη σας λίγο κακάο. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην ζύμη σας λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ή σοκολάτα λευκή σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δεύτερα και να την περιχύσετε επάνω στα μπισκότα σας. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με Ινδοκάρυδο ή ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη ή καστανή ή κανέλα. 6) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τα μπισκότα σας με τρούφες πολύχρωμες ή τρούφες σοκολάτας. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να γεμίσετε τα μπισκότα σας με πραλίνα φουντουκιού ή λουκούμι. 8) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε στην ζύμη σας ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού. |
Καλή απόλαυση