Σπιτικά μπισκότα μπράουνις
Written by Άγγελος Αρχοντάκης on 03/07/2022
Υλικά ( χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά ) ( Κομμάτια: 12 μεγάλα μπισκότα ) |
70 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική 100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ 2 αυγά μεγάλα 160 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη αλλά κρύα 40 γραμ. βούτυρο κρύο 1 κουτ. γλ. ( γεμάτο ) κακάο 1 πρέζα αλάτι 1 βανίλια |
Εκτέλεση |
1) Σε ένα κατσαρολάκι με νερό επάνω στην φωτιά βάζετε στο χείλος του ένα λεκανάκι. 2) Μέσα στο κατσαρολάκι σπάτε και ρίχνετε σε κομμάτια την κουβερτούρα σας. 3) Αφήνετε να ζεσταθεί και να λιώσει για 2-3 λεπτά. 4) Μόλις περάσουν τα 2-3 λεπτά και λιώσει η κουβερτούρα σας κατεβάζετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ανακατεύετε την κουβερτούρα σας καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης τύπου ( μαρίζ ) μέχρι να λιώσει καλά. 5) Όταν λιώσει καλά η κουβερτούρα σας την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. 6) Σε μία λεκάνη μέσα σε ένα κόσκινο ρίχνετε το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι. 7) Κοσκινίζετε τα υλικά σας. 8) Σε μία λεκανίτσα ρίχνετε το βούτυρο. 9) Με ένα μίξερ χειρός χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. 10) Μόλις αφρατέψει το βούτυρο προσθέτετε βροχηδόν την ζάχαρη. 11) Συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά και χτυπάτε τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν και να αφρατέψουν καλά. 12) Όταν αφρατέψουν καλά τα υλικά σας ρίχνετε την λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα που είχατε αφήσει στην άκρη. 13) Συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα με τα υπόλοιπα υλικά σας. 14) Σπάτε το αυγό σε ένα μπολάκι. 15) Ρίχνετε το αυγό, την βανίλια στα υλικά σας και τα χτυπάτε να ενσωματωθούν και να ενωθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά σας. 16) Τέλος ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι κάθε φορά τόση ποσότητα ώστε να απορροφηθεί από το μείγμα μέχρι να προσθέσετε όλο το αλεύρι. 17) Κόβετε μία διαφανή μεμβράνη και σκεπάζετε την ζύμη σας. 18) Ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και τοποθετείτε την ζύμη σας. 19) Αφήνετε την ζύμη σας στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 30-45 λεπτά. 20) Μόλις περάσουν τα 30-45 λεπτά ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου και βγάζετε την ζύμη σας. 21) Αφαιρείτε την μεμβράνη από το μπολ με την ζύμη σας. 22) Βγάζετε την ζύμη σας από την λεκάνη και την τοποθετείτε επάνω στον πάγκο εργασίας σας. 23) Με την βοήθεια μίας χούφτας ή ενός μαχαιριού κόβετε την ζύμη σας σε μικρά κομμάτια. 24) Πλάθετε ένα-ένα τα κομμάτια σας σε μικρά μπολάκια. 25) Πατικώνετε ένα-ένα τα μπαλάκια σας μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό μπισκότο. 26) Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετείτε ένα-ένα τα μπισκότα σας. 27) Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τοποθετείτε το ταψί με τα μπισκότα σας. 28) Ψήνετε τα μπισκότα σας για περίπου 15-20 λεπτά στους 160-170 βαθμούς μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. 29) Μόλις περάσουν τα 15-20 λεπτά, ψηθούν και πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα τα μπισκότα σας ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αποσύρετε το ταψί. 30) Βγάζετε τα μπισκότα σας από την λαδόκολλα και σερβίρετε. Καλή επιτυχία… |
Έξυπνες συμβουλές ( tips ) για την συνταγή σας |
1) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε τα μπισκότα σας με μία μπάλα παγωτού. 2) Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε επάνω στα μπισκότα σας ψηφίδες σοκολάτας πριν τα ψήσετε. 3) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε πριν ψήσετε τα μπισκότα σας τρούφες σοκολάτας ή πολύχρωμες τρούφες. 4) Μπορείτε εάν θέλετε να γαρνίρετε τα μπισκότα σας με έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας σας. 5) Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην ζύμη σας τριμμένους ξηρούς καρπούς ( π.χ φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, σταφίδες κ.α.λ ). 6) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τα μπισκότα σας πριν τα ψήσετε με τριμμένο Ινδοκάρυδο. 7) Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε επάνω στα μπισκότα σας γραμμές σοκολάτας με λιωμένη κουβερτούρα. 8) Μπορείτε εάν θέλετε να πασπαλίσετε τα μπισκότα σας με κανέλα. 9) Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε λωρίδες επάνω στα μπισκότα σας με λιωμένο μέλι ή λιωμένη μαρμελάδα. 10) Μπορείτε εάν θέλετε να συνοδέψετε τα μπισκότα σας με καφέ ή γάλα ή κακάο ρόφημα. 11) Εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε τα μπισκότα σας με φρούτα εποχής. 12) Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε μέσα στην ζύμη σας αποξηραμένα κομμένα φρούτα. |
Καλή απόλαυση